O retrospectivă dedicată picturilor realizate de Sylvester Stallone va fi vernisată în Rusia

O retrospectivă dedicată picturilor realizate de actorul Sylvester Stallone va fi vernisată la sfârşitul acestei luni într-un muzeu prestigios din oraşul Sankt Petersburg din Rusia.

1111 afișări
Imaginea articolului O retrospectivă dedicată picturilor realizate de Sylvester Stallone va fi vernisată în Rusia

O retrospectivă dedicată picturilor realizate de Sylvester Stallone va fi vernisată în Rusia (Imagine: AFP)

Actorul american, protagonistul a numeroase filme de acţiune, a fost invitat să îşi prezinte operele la Muzeul Naţional de Artă din Sankt Petersburg, la sfârşitul acestei luni. Starul hollywoodian s-a declarat plăcut surprins de faptul că a fost selecţionat pentru acel vernisaj de artă, întrucât intenţionează să îşi reducă activitatea actoricească şi să aloce mai mult timp picturii, informează contactmusic.com.

"Este un lucru foarte flatant, pentru că pe piaţă există atât de mulţi artişti extraordinari, însă ei m-au ales pe mine şi m-au rugat să mă duc acolo şi să asist la vernisajul unei retrospective de 40 de ani care va prezenta toate picturile mele, de la început şi până acum. La început mi s-a părut ciudat, dar apoi mi-am spus că este o şansă fantastică, pentru că acesta este domeniul căruia mi-ar plăcea să îi aloc cea mai mare parte din timpul meu", a declarat actorul american în emisiunea de televiziune "Good Morning America".

Retrospectiva dedicată actorului Sylvester Stallone, intitulată "35 Years of Paintings", va include 30 dintre cele mai reuşite opere ale starului hollywoodian şi va fi deschisă timp de o lună, începând din 27 octombrie.

În 2011, o retrospectivă care a cuprins peste 30 de tablouri, inclusiv câteva autoportrete, pictate de renumitul actor american Slyvester Stallone, a fost vernisată la o galerie de artă din staţiunea elveţiană Saint-Moritz.

Sylvester Stallone a început să picteze încă din adolescenţă. Operele lui din tinereţe, semnate "Mike Stalline", sunt mai degrabă experimentale. Pentru o vreme, din motive financiare, Stallone nu a mai pictat şi a practicat diverse meserii. În 1976, anul în care a devenit faimos graţie rolului din "Rocky", actorul a reînceput să picteze şi a continuat să o facă până în zilele noastre. Opera sa din anii '70 şi '80 este foarte expresivă şi sumbră, fiind influenţată de moartea fostului său manager. Tablourile sale din acea perioadă sunt grafice, adeseori strălucitor de colorate, însă destul de ilustrative.

Începând din anii 1989-1990, stilul său cunoaşte o evoluţie. Actorul "plonjează" mai adânc în artă, studiază cu multă seriozitate picturile unor artişti moderni precum Picasso, Gerhard Richter şi Anselm Kiefer. Se orientează şi către operele abstracte ale lui Mark Rothko, inventând în cele din urmă un stil personal, marcat de picturi expresive, profunde şi abstracte, creând atât autoportrete stilizate, cât şi imagini completate de un text scris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici