O spirală imensă a apărut pe cer în faţa aurorei boreale din Norvegia

În urmă cu aproape un an, vânătorii de aurore boreale au observat o spirală albastră misterioasă care s-a mărit pe măsură ce se deplasa pe cerul Alaskăi. La începutul acestei săptămâni, fenomenul luminos s-a repetat deasupra Norvegiei şi Islandei.

1065 afișări
Imaginea articolului O spirală imensă a apărut pe cer în faţa aurorei boreale din Norvegia

Sursa foto: X

Experţii explică faptul că aceste spirale au fost aduse la noi de... SpaceX, scrie futura-sciences.com.

Luni, 4 martie, SpaceX a lansat o rachetă Falcon 9 de la baza Vandenberg Space Force din California (SUA). Misiunea sa a fost de a trimite pe orbită 53 de sateliţi mici. Aceasta şi-a pierdut combustibilul şi a coborât în vârtej spre Pământ. A fost o manevră clasică.

Dar, în timp ce trecea peste Marea Barents, vaporii conţinuţi în gazele de eşapament s-au transformat în cristale de gheaţă. Iar întâlnirea lor cu lumina soarelui a fost cea care a creat o spirală spectaculoasă şi luminoasă.

Odată cu creşterea numărului de lansări SpaceX, fenomenul se înmulţeşte şi el. Acesta a fost deja observat deasupra Noii Zeelande, Africii de Est şi Hawaii. Şi s-ar putea întâmpla din nou în luna octombrie. Imaginile ar putea fi atunci cu atât mai spectaculoase cu cât perioada va fi favorabilă şi pentru aurora boreală, iar ploile de meteoriţi şi cometa Tsuchinshan-Atlas ar putea fi de asemenea în peisaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici