O strângere de mână fermă, asociată unei speranţe de viaţă mai mari

O strângere de mână fermă ar putea fi un indicator eficient al unei speranţe de viaţă mai mari, afirmă specialiştii britanici de la Medical Research Council într-un studiu publicat în British Medical Journal.

157 afișări
Imaginea articolului O strângere de mână fermă, asociată unei speranţe de viaţă mai mari

O strângere de mână fermă, asociată unei speranţe de viaţă mai mari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii britanici afirmă că persoanele în vârstă care se salută printr-o strângere de mână fermă şi care merg cu un pas alert trăiesc mai mult decât persoanele din aceeaşi tranşă de vârstă care sunt mai puţin energice.

Experţii britanici au descoperit că anumite aptitudini fizice simple - o strângere de mână, mersul pe jos, ridicatul de pe scaun şi balansatul pe un picior - sunt asociate cu speranţa de viaţă, indiferent de vârsta, sexul şi dimensiunile corporale ale persoanelor.

Acest studiu a constat într-o analiză amănunţită a rezultatelor obţinute în urma a 33 de cercetări anterioare.

La cele 33 de studii anterioare au participat zeci de mii de persoane în vârstă de peste 60 de ani, care locuiau în diverse comunităţi, fără a fi internate în spitale şi aziluri.

În toate cele 14 studii care au cercetat implicaţiile asupra sănătăţii avute de felul în care o persoană obişnuieşte să strângă mâna altei persoane, oamenii de ştiinţă au descoperit că oamenii care au o strângere de mână fermă trăiesc mai mult decât cele cu o strângere de mână mai puţin energică. Totodată, rata de deces în cadrul primei categorii a fost cu 67% mai mică comparativ cu rata de deces înregistrată în cea de-a doua categorie.

Persoanele care merg încet sunt de aproape trei ori mai expuse în faţa riscului de deces prematur comparativ cu persoanele care au un pas alert, iar persoanele care se ridică încet de pe scaun se confruntă cu o rată a mortalităţii de două ori mai mare decât cele care se ridică repede de pe scaun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici