O vioară Stradivarius furată în 2010, vândută la licitaţie pentru 1,6 milioane de euro

O vioară Stradivarius furată în decembrie 2010 la Londra şi recuperată intactă în luna iulie a fost vândută miercuri pentru suma de 1,6 milioane de euro la licitaţia organizată de casa Tarisio.

200 afișări
Imaginea articolului O vioară Stradivarius furată în 2010, vândută la licitaţie pentru 1,6 milioane de euro

O vioară Stradivarius furată în 2010, vândută la licitaţie pentru 1,6 milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Vioara Stradivarius şi două arcuşuri au fost furate în decembrie 2010 din gara Euston din Londra, în timp ce proprietara instrumentului, violonista de origine sud-coreeană Min-Jin Kym mânca un sendviş.

Hoţii au încercat să vândă vioara, fabricată de legendarul lutier Antonio Stradivarius în 1696, pentru aproximativ 100 de lire sterline (119 euro), dar datorită rarităţii instrumentului, foarte uşor de recunoscut, încercarea lor a eşuat.

Preţiosul instrument a fost găsit intact în luna iulie într-o casă din centrul Angliei.

În 2011, trei persoane au recunoscut că se fac vinovate de furtul viorii. Dintre aceste persoane, un adult a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, iar un adolescent a fost condamnat la 10 luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici