O vioară veche de trei secole, uitată într-un tren de muzicianul Stephen Morris, a fost furată. La cât este evaluat instrumentul muzical

Muzicianul Stephen Morris a uitat într-un tren din Londra, Marea Britanie, o vioară veche de 310 ani, în valoare de aproximativ 322.000 de dolari, iar poliţia a deschis o anchetă pentru a-l găsi pe cel care a luat instrumentul muzical, potrivit BBC.

1073 afișări
Imaginea articolului O vioară veche de trei secole, uitată într-un tren de muzicianul Stephen Morris, a fost furată. La cât este evaluat instrumentul muzical

O vioară veche trei secole, uitată într-un tren de muzicianul Stephen Morris, a fost furată. La cât este evaluat instrumentul muzical

Muzicianul Stephen Morris a coborât în staţia Penge East, din Londra. pe 22 octombrie, uitând în tren instrumentul muzical valoros. Vioara este una dintre puţinele realizate de lutierul David Tecchler, în 1709, şi a fost restaurată de Morris.

Poliţia britanică a obţinut imaginile de pe o cameră de supraveghere şi are un suspect.

Morris trebuia să cânte la vioară alături de Orchestra Filarmonică Regală, acompaniindu-l pe tenorul italian Andrea Boccelli.

Pentru a putea participa la cele două concerte din Manchester şi Leeds, Morris a împrumutat o vioară de la soţia lui, ce este, la rândul ei, o muziciană profesionistă.

„Potrivit colegilor mei, interpretarea nu a fost afectată de faptul că am cântat la o altă vioară, dar m-am simţit de parcă aş fi avut un braţ amputat", a declarat violonistul.

Morris l-a rugat pe cel care găseşte vioara, pe care a cumpărat-o în anul 2003, să o returneze, caracterizând-o drept "o parte din istorie".

„Mi-am uitat vioara veche de 300 de ani într-un tren din Londra. Este devastatoare pierderea ei şi, pe lângă valoarea acesteia, face parte din viaţa mea. Am sperat că i-o voi putea da mai departe altui violonist", a adăugat Morris, ce a raportat poliţiei britanice pierderea instrumentului muzical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici