Oasis pleacă în turneu mondial, în toamnă

Trupa britanică Oasis a anunţat un nou turneu mondial, care va debuta în Marea Britanie în această toamnă şi va dura cel puţin un an, datele concertelor urmând să fie anunţate în curând.

11 afișări
Imaginea articolului Oasis pleacă în turneu mondial, în toamnă

Oasis pleacă în turneu mondial, în toamnă

Trupa, care a cunoscut celebritatea mondială cu hitul "Live Forever", în 1994, a anunţat că printre oraşele din Marea Britanie în care va concerta se numără Londra şi Manchester, informează The Sun.

De asemenea, un concert pe care grupul îl va susţine la Roundhouse, în Londra, va constitui subiectul unui film care va fi difuzat de BBC.

Debutul turneului coincide cu lansarea, pe 6 octombrie, a celui de-al şaptelea album de studio al trupei, "Dig Out Your Soul".

Potrivit unei surse apropiate trupei, acesta ar putea fi cel mai mare turneu din cariera Oasis. Însă ar putea constitui o piatră de încercare pentru fraţii Noel şi Liam Gallagher, membri ai trupei, care au divergenţe de opinii, potrivit sursei.

În 1996, în timpul turneului american, trupa a fost pe punctul de a se destrăma din cauza conflictelor dintre cei doi fraţi.

Cel de-al şaptelea album al trupei britanice Oasis va fi precedat de single-ul "The Shock Of The Lightning".

Liderul formaţiei Oasis, Noel Gallagher, a indicat că albumul va fi marcat de un nou sound. "Am dorit să compun cântece care să aibă mai degrabă ritm, nu melodii care urmăresc tiparele tradiţionale ale versului şi refrenului", a spus acesta. "Am dorit ca sound-ul să fie mai hipnotizant, mai puternic. Cântece care să te atragă, într-un mod diferit", a adăugat acesta.

Primul single de pe noul album poartă cel mai mult amprenta stilului trupei, din toată colecţia. "A fost compus şi înregistrat foarte rapid", a spus Noel. "«The Shock Of The Lightning» este, în principiu, un demo. Şi a reţinut toată energia", a spus acesta, adăugând că "primul lucru înregistrat este cel mai bun".

"Dig Out Your Soul" este primul album lansat de la "Don't Believe The Truth", apărut pe piaţă în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici