Obama a discutat şi a făcut poze cu o familie la Stonehenge

Barack Obama a luat prin surprindere o familie britanică cu trei copii, aflată în vizită la Stonehenge chiar în momentul în care preşedintele SUA vizita ansamblul monumental, el stând la discuţii şi făcând fotografii cu cei trei băieţi ai acesteia.

395 afișări
Imaginea articolului Obama a discutat şi a făcut poze cu o familie la Stonehenge

Obama a discutat şi a făcut poze cu o familie la Stonehenge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama, care a vizitat ansamblul arhitectonic antic după ce a participat la summitul NATO de la Newport, Ţara Galilor, a discutat cu o familie de localnici şi a făcut mai multe fotografii cu membrii acesteia, oferindu-le o amintire de neuitat, informează bbc.co.uk.

Janice Raffle, care locuieşte în apropiere de ansamblul monumental de la Stonehenge, soţul acesteia şi cei băieţi ai lor au mers în vizită la acest complex, după ce au aflat că preşedintele Statelor Unite vizita la rândul său această zonă.

Ulterior, Janice a declarat pentru BBC Radio 5 că fotograful oficial al lui Barack Obama le-a făcut fotografii cu preşedintele american folosind chiar telefonul mobil al acesteia.

"El (Obama, n.r.) chiar a fost o scumpete. A întrebat care sunt numele noastre şi a discutat cu noi despre cât de proaspăt este aerul şi cât de frumoasă este această zonă rurală", a mai spus Janice Raffle.

De asemenea, femeia a povestit că Barack Obama a discutat cu soţul ei, care a glumit spunându-i preşedintelui american că "băieţii sunt cei mai buni". Însă, Obama, care are două fete cu soţia sa, Michelle, a glumit la rândul său, spunând că "nu este atât de sigur cu privire la acest aspect".

Barack Obama a vizitat monumentul de la Stonehenge înainte de întoarcerea sa la Washington, după ce a participat la summitul NATO de la Newport, Ţara Galilor.

Casa Albă a informat că elicopterul prezidenţial Marine One a aterizat la baza aeriană de la Boscombe Down, iar de acolo preşedintele american a fost transportat cu coloana de maşini oficială până la Stonehenge. Barack Obama a avut-o ca ghid în vizita sa pe curatoarea complexului, Heather Sebire.

Organizaţia English Heritage, care administrează monumentul, a anunţat că a fost "o onoare" să îl aibă ca oaspete pe Barack Obama.

Kate Davies, responsabilă cu administrarea complexului antic, a spus că a fost informată de membrii echipei preşedintelui american că acesta este interesat să vadă monumentul.

Barack Obama a descris monumentul ca fiind "interesant" (folosind expresia "cool"). "Cât de extraordinar este!", a afirmat preşedintele, plimbându-se printre megaliţii gigantici care atrag un milion de vizitatori pe an. "L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!", a adăugat el, ca răspuns la întrebarea dacă este un loc pe care voia să îl viziteze.

Acest templu, care cântăreşte până la 28 de tone, ar fi fost construit din anul 3.000 înainte de Hristos până în 2.300 înainte de Hristos. Dar misterul rămâne asupra modului în care megaliţii au fost transportaţi, ridicaţi şi aliniaţi la mişcarea soarelui.

Potrivit muzeului situat în apropiere, Stonehenge ar fi fost un loc de înmormântare, având în vedere mormintele găsite la faţa locului sau un loc de pelerinaj din cauza puterii curative atribuite pietrelor transportate la Stonehenge din Ţara Galilor vecină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici