Oliver Stone va realiza un film despre George W. Bush

Cineastul american Oliver Stone, care a realizat deja biografia preşedintelui Richard Nixon, va regiza un film despre viaţa actualului preşedinte al Statelor Unite, George W. Bush.

3 afișări
Imaginea articolului Oliver Stone va realiza un film despre George W. Bush

Oliver Stone va realiza un film despre George W. Bush

"Este o abordare a culiselor (puterii n.red.) similară celei din «Nixon», pentru a oferi o idee despre ceea ce înseamnă să fii în pielea lui", a declarat Stone, celebru pentru ideile sale de stânga, informează cotidianul Variety.

"Oamenii au transformat ideile mele politice în clişee, dar asta este un lucru superficial. Sunt un dramaturg interesat de oameni şi nutresc simpatie pentru Bush ca fiinţă umană aşa cum mi se întâmplă faţă de (Fidel) Castro, (Richard) Nixon, Jim Morrison, Jim Garrison (procurorul din «JFK») şi Alexandru cel Mare", a declarat Stone.

"Voi fi arbitru şi voi realiza portretul adevărat şi corect al acestui om. Cum a făcut Bush să se metamorfozeze dintr-un alcoolic în persoana cea mai puternică din lume? (...) (Filmul n.red.) va cuprinde surprize atât pentru partizanii cât şi pentru detractorii lui Bush", a promis regizorul, comparând viitorul său film, care se va numi "Bush", cu "Regina", lungmetrajul realizat de Stephen Frears despre Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Se pare că actorul care îl va interpreta pe actualul şef de la Casa Albă va fi Josh Brolin. Acesta poate fi văzut în prezent pe marile ecrane în thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen.

Actorul în vârstă de 39 de ani este, de fapt, "mai frumos decât Bush, dar are aceleaşi atitudini şi carismă" pe care americanii le identifică la preşedintele american, ce seamănă oarecum cu o vedetă de cinema de modă veche, spune Stone.

Oliver Stone, în vârstă de 61 de ani, este autorul a mai multor filme care au ca fundal momente importante din istoria Americii: războiul din Vietnam ("Plutonul"), asasinarea lui Kennedy ("JFK"), demisia lui Richard Nixon ("Nixon"), revolta tinerilor prin muzică la sfârşitul anilor '60 ("The Doors") şi atentatele din 11 septembrie ("World Trade Center").

Stone a fost recompnsat cu trei premii Oscar, pentru "Expresul de la miezul nopţii" (cel mai bun scenariu, 1979), "Plutonul" (cel mai bun regizor, 1987) şi "Născut pe 4 iulie" (cel mai bun regizor, 1990).

El trebuia să înceapă filmările la un nou film despre Vietnam, "Pinkville", la sfârşitul anului 2007, dar greva scenariştilor de la Hollywood l-a constrâns să amâne lucrul la acest lungmetraj.

Filmările la pelicula "Bush" vor începe în aprilie. Filmul este programat pentru lansare la sfârşitul anului 2008 - începutul anului 2009, când succesorul lui Bush va fi deja ales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici