Omul pe jumătate arici, femeile elastice sau omul cu cel mai lung nas din lume. Care sunt cele mai ciudate recorduri mondiale

O serie de recorduri mondiale insolite, considerate "cele mai nebuneşti din lume", sunt incluse într-un volum special editat de Guinness World Records.

10584 afișări
Imaginea articolului Omul pe jumătate arici, femeile elastice sau omul cu cel mai lung nas din lume. Care sunt cele mai ciudate recorduri mondiale

Omul pe jumătate arici (Imagine: www.guinnessworldrecords.com)

Site-ul francez linternaute.com prezintă 14 dintre aceste recorduri insolite, incluse într-un articol ce are titlul "Recordurile de doborât în 2011".

Throwdini - cel mai mare număr de cuţite aruncate. David R. Adamovich, supranumit "The Great Throwdini" în Statele Unite ale Americii, a aruncat 102 cuţite lungi de 35 de centimetri în jurul partenerei sale, Tina Nagy, într-un singur minut. Acest record a fost stabilit în oraşul Freeport, din apropiere de New York, pe 26 decembrie 2007.

Jumătate om, jumătate arici - Wei Shengchu, omul cu cel mai mare număr de ace înfipte în cap. Nu mai puţin de 2009 ace au fost înfipte pe capul şi faţa chinezului Wei Shengchu, pe platourile emisiunii "Lo Show dei Record" din oraşul italian Milano, pe 11 aprilie 2009.

Omul tuturor recordurilor - Ashrita Furman, deţinătorul celor mai multe recorduri din Guinness World Records. Originar din cartierul newyorkez Queens, Keith Furman a primit prenumele Ashrita ("protejatul lui Dumnezeu", în sanscrită) de la profesorul său de meditaţie, Sri Chinmoy. Din 1979, el a stabilit sau doborât 259 de recorduri oficiale Guinness. În momentul publicării acestui volum special din 2011, el deţinea 100 de recorduri. De unde îi vine pasiunea pentru aceste recorduri? "Vreau să arăt că omul are capacităţi infinite atunci când crede în el însuşi", a spus Furman.

Aproape fără mâini - Wang Weibao, recordul de timp pentru menţinerea echilibrului în patru degete. Chinezul Wang Weibao a rămas 19,23 de secunde în echilibru pe patru degete, pe platourile emisiunii "Zheng Da Zong Yi" (Guinness World Record Special), la Beijing, pe 9 noiembrie 2008.

Cel mai ecologic câine - Tubby, câinele cu cel mai mare număr de sticle reciclate. Se estimează că Tubby, câinele labrador al Sandrei Gilmore, care locuieşte în oraşul Pontnewydd din Marea Britanie, a contribuit la reciclarea a 26.000 de sticle din plastic în ultimii şase ani. El a strâns acele sticle în timpul plimbărilor sale zilnice, ţinându-le între dinţi şi aducându-le proprietarei sale.

Se învârte pentru el - Benito Ros Charral, omul care a sărit peste cel mai mare număr de obstacole, pedalând pe roata din spate a unei biciclete. Pe 19 aprilie 2009, spaniolul Benito Ros a sărit peste 48 de obstacole, pedalând pe roata din spate a unei biciclete, pe platourile emisiunii "Lo Show dei Record" din Milano.

Un câine pasionat de skateboard - Tillman, un buldog englez, a parcurs distanţa de 100 de metri pe skateboard, în 19,67 secunde, în timpul celei de-a 15-a ediţii a "X-Games" din Los Angeles, pe 30 iulie 2009.

Cele mai elastice femei din lume - Trei contorsioniste care au rămas pentru cea mai lungă perioadă de timp într-o cutie. Contorsioniste neozeelandeze Skye Broberg, Nele Siezen şi Jola Siezen au intrat într-o cutie cu dimensiunile 66,04 x 65,58 x 55,88 centimetri, unde au rămas timp de 6 minute şi 13,52 secunde, pe platoul emisiunii "NZ Smashes Guinness World Records", filmată în centrul comercial Sylvia Park din Auckland, pe 20 septembrie 2009.

Cu limba bine întinsă - Thomas Blackthorne, cea mai mare greutate ridicată cu limba. Britanicul Thomas Blackthorne a ridicat greutatea de 12,5 kilograme doar cu ajutorul limbii, pe platourile emisiunii "El Show Olimpico", în oraşul Ciudad de Mexico, pe 1 august 2008.

Limuzina în stil camion - The Midnight Rider, cea mai grea limuzină din lume. The Midnight Rider este cea mai grea limuzină din lume. Ea cântăreşte 22.933 de kilograme, are o lungime de 21,2 metri şi o înălţime de 4,1 metri. Construită de americanii Michael Machado şi Pamela Bartholemew din California, ea a rulat pentru prima dată pe 3 septembrie 2004.

Jocul cu pahare - Steven Purugganan, cel mai rapid jucător de sport stacking. Americanul Steven Purugganan a asamblat şi dezasamblat structurile conţinând cel mai mare număr de pahare, în 5,93 secunde, cu ocazia campionatelor WSSA Greater Sport Stacking din oraşul Cleveland, pe 3 iunie 2009.

Cel mai puternic fotbalist - Francisco Javier Galan Marin, autorul celui mai rapid şut. Pe 29 octombrie 2001, spaniolul Francisco Javier Galan Marin a expediat mingea de fotbal cu o viteză de 129 de kilometri/ oră în studiourile emisiunii "El Show de los Records" din Madrid.

Sarah Paddy Jones - cea mai bătrână dansatoare profesionistă de salsa. Britanica Sarah Paddy Jones, născută pe 1 iulie 1935, a câştigat premiul I în spectacolul organizat de televiziunea spaniolă "Tu si que vales", în decembrie 2009, devenind cea mai în vârstă dansatoare de salsa acrobatic care primeşte acest titlu.

Mehmet Ozyurek - omul cu cel mai lung nas. Nasul turcului Mehmet Ozyurek măsura 8,8 centimetri în lungime, atunci când a fost măsurat pe platoul emisiunii "Lo Show dei Record" din Roma, pe 18 martie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici