Oradea - oraşul cu cei mai glumeţi locuitori din România

Oradea este oraşul românesc cu cei mai glumeţi locuitori, fiind urmat de Timişoara, Craiova, Braşov, Bucureşti, Sibiu şi Iaşi, se arată într-un sondaj realizat, în luna februarie, de revista Reader's Digest, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

472 afișări
Imaginea articolului Oradea - oraşul cu cei mai glumeţi locuitori din România

Oradea - oraşul cu cei mai glumeţi locuitori din România

Pentru a afla care este "capitala comediei", reporterii Reader's Digest i-au provocat, în luna februarie, pe locuitorii celor şapte oraşe din ţară să spună câte un banc, fiind acordat câte un punct pentru fiecare persoană care a acceptat provocarea, scorul maxim pentru un oraş putând fi de 30 de puncte.

Conform clasamentului, punctajul maxim a fost obţinut de Oradea, oraşul fiind urmat în clasament de Timişoara (17), Craiova (10), Braşov (10), Bucureşti (9), Sibiu (8) şi Iaşi (6).

Astfel, sondajul a arătat că există deosebiri pe regiuni geografice în abordarea umorului. Spre exemplu, la Oradea, cei mai mulţi trecători au acceptat provocarea reporterilor revistei, în timp ce la Iaşi, cei abordaţi au fost destul de rezervaţi. De asemenea, majoritatea celor dispuşi să spună glume au fost persoane în vârstă, majoritatea din vestul ţării.

"Într-adevăr, oamenii care trăiesc în vestul ţării sunt mai deschişi datorită modelului occidental pe care l-au avut mai aproape. Oamenii mai vârstnici au trăit experienţa sărbătorilor câmpeneşti şi a glumelor spuse în ilegalitate, aşa că oricând pot descărca ceva amuzant din memorie. Umorul face parte din zestrea noastră genetică", a declarat Ioan Gyuri Pascu.

Reader's Digest a realizat un sondaj similar şi în alte ţări europene, cei mai amuzanţi europeni fiind consideraţi locuitorii Croaţiei, din care peste jumătate - 54% - au acceptat să spună glume reporterilor revistei, aceştia fiind urmaţi de Ungaria (45%), Marea Britanie (40%), România (38%), Polonia (24%) şi Finlanda (20%).

Revista Reader's Digest este editată de compania americană Reader's Digest Association (RDA), care publică şi distribuie prin marketing direct cărţi, reviste şi CD-uri cu muzică şi filme. Revista a fost fondată în SUA în anul 1922. În România, publicaţia a fost lansată în octombrie 2005. Începând din luna martie 2007, compania Reader’s Digest a fost preluată de către Ripplewood Holdings LLC, redevenind astfel privată după 17 ani de acţionariat public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici