ORAŞUL DE GHEAŢĂ: Cum arată sculpturile de la Festivalul Gheţii şi Zăpezii de la Harbin - FOTO, VIDEO

Colosseumul din Roma, biserica Hallgrimskirkja, din Reykjavik, sau chiar Empire State Building au fost reconstruite din gheaţă şi zăpadă, la Harbin, în China.

2104 afișări
Imaginea articolului ORAŞUL DE GHEAŢĂ: Cum arată sculpturile de la Festivalul Gheţii şi Zăpezii de la Harbin - FOTO, VIDEO

ORAŞUL DE GHEAŢĂ: Cum arată sculpturile de la Festivalul Gheţii şi Zăpezii de la Harbin (Imagine: Mediafax Foto /AFP)

Festivalul Gheţii şi Zăpezii de la Harbin, China, a ajuns anul acesta la a 30-a ediţie. În jur de 7.000 de persoane au lucrat cot la cot cu artiştii pentru a organiza ediţia din acest an, care are loc într-un parc uriaş din provincia Heilongjiang, anunţă bbc.co.uk.

Construcţia a început în luna noiembrie a anului trecut şi a necesitat în jur de 180.000 de metri cubi de gheaţă, obţinută din râul Songhua şi peste 150.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

Printre atracţiile principale a ediţiei din acest an se numără o replică a Colosseumului, precum şi o reproducere de 45 de metri a bisericii Hallgrimskirkja, din Reykjavik, sau o copie a clădirii Empire State Building, din New York.

Prima ediţie a festivalului anual a avut loc în 1963. Acesta a fost întrerupt în timpul Revoluţiei Culturale din China şi reluat în 1985. Anul trecut, evenimentul a atras peste un milion de entuziaşti, iar organizatorii aşteaptă mai mulţi vizitatori la ediţia aniversară din acest an. Festivalul Gheţii şi Zăpezii durează, de obicei, mai mult de o lună, până la sfârşitul lui februarie, dacă vremea permite acest lucru.

Harbin este capitala provinciei Heilongjiang şi al zecelea oraş chinezesc din punct de vedere al populaţiei, cu aproape şase milioane de locuitori. Situat în nord-estul ţării, Harbin şi-a căpătat renumele de "oraşul gheţii" datorită temperaturilor foarte scăzute înregistrate în timpul iernii, în ianuarie, temperatura medie lunară fiind de doar -18.4 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în metropola chinezească a fost de -42.6 grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici