Cele mai spectaculoase peisaje acvatice din lume - GALERIE FOTO

Din Turcia până în micul stat Palau, apa creează peisaje incredibile. Huffington Post a alcătuit o listă cu cele mai spectaculoase dintre acestea.

4959 afișări
Imaginea articolului Cele mai spectaculoase peisaje acvatice din lume - GALERIE FOTO

Cele mai spectaculoase peisaje acvatice din lume - GALERIE FOTO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

1. Marea Gaură Albastră este o dolină rotundă cu diametrul de 305 metri aflată în mijlocul reciful Lighthouse, în Belize. În timpul ultimei ere glaciare, acolo era un sistem de peşteri calcaroase, dar nivelul mării a crescut, bolta a cedat şi apa a inundat peştera adâncă de 120 de metri.

2. Insula Eleuthera, Bahams. Are o lungime de 160 de kilometri şi, în anumite locuri, nu este mai lată de o milă. De pe podul Glass Window Bridge se pot observa apele albastre, adânci ale Oceanului Atlantic pe o parte şi Marea Caraibilor, verde şi cu ape puţin adânci, pe partea cealaltă.

3. Lacul Hillier, Australia. Are o culoare roz, ieşită din comun. Nuanţa este dată de Dunaliella Salina, o bacterie atrasă de salinitatea apei.

4. Cascada Iguazu este o cădere de apă semicirculară aflată la graniţa dintre Brazilia şi Argentina şi se întinde pe aproape trei kilometri.

5. Izvorul termal Grand Prismatic, Statele Unite. Este localizat în cadrul Parcului Natural Yellowstone. Grand Prismatic este al treilea izvor termal din lume ca mărime.

6. Marea Barieră de corali găzduieşte o faună marină extrem de diversificată. Cel mai mare recif din lume este compus din peste 3000 de sisteme individuale.

7. Gheţarul Perito Moreno,Argentina. Este unul dintre atracţiile turistice importante din Patagonia şi poate fi escaladat de turişti.

8. Lacul Abraham, Canada. Conţine nişte bule de aer îngheţate aproape de suprafaţă. Fenomenul e cauzat de plantele de pe fundul lacului, care eliberează metan.

9. Palau este o ţară insulară în vestul Oceanului Pacific. Compus din insule vulcanice şi calcaroase, Palau este unul dintre cele mai mici şi mai tinere state din lume.

10. Fairy Pools, Scoţia. Aceste cascade uimitoare se află pe Isle of Skye, în Regatul Unit.

11. Pamukkale, Turcia. Numele întinderii de travertin şi izvoare termale aflată în provincia Denizli înseamnă "Castel de vată" în limba turcă.

12. Lacul celor cinci flori, China. Este colorat inedit de plante şi depozite minerale.

13. Marea Moartă se află între Iordania şi Israel şi este cea mai sărată mare de pe glob.

14. Glowing Waters (Apele strălucitoare) - sunt luminate de valuri care mişcă şi schimbă compoziţia chimică a algelor din apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici