Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" a susţinut un turneu în Italia

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" a susţinut, între 23 şi 31 martie, un turneu de cinci concerte în Italia, la Bergamo, Pavia, Bologna, Milano şi Torino, informează instituţia.

15 afișări

Concertele au fost dirijate de Cristian Mandeal, iar solist a fost pianistul Radu Lupu. Programele au cuprins "Uvertura Egmont" şi "Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră" de Beethoven, precum şi "Simfonia fantastică" de Berlioz.

Fiecare concert s-a desfăşurat cu sălile arhipline. După concertul de Beethoven, pianistul Radu Lupu a oferit două bisuri cu miniaturi de Robert Schumann. Pentru bisul de la sfârşitul întregului concert, maestrul Cristian Mandeal şi orchestra sa au ales "Rapsodia nr. 2 în re major op. 11", de George Enescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici