OSCAR 2013: "Argo", de Ben Affleck, a câştigat premiul pentru cel mai bun film. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR - GALERIE FOTO

Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul OSCAR pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Ceremonia, transmisă prin LIVE TEXT pe Mediafax.ro, a fost transmisă în direct de HBO România.

15706 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: "Argo", de Ben Affleck, a câştigat premiul pentru cel mai bun film. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR - GALERIE FOTO

OSCAR 2013: Lista câştigătorilor, actualizată LIVE TEXT în această noapte

Cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, "cel mai bun film", a fost chiar prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, "Argo", în regia lui Ben Affleck.

Anul acesta, la categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Amour", de Michel Haneke, "Django Unchained", de Quentin Tarantino, "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, "Lincoln", de Steven Spielberg, "Les Miserables", de Tom Hooper, "Life of Pi", de Ang Lee, "Silver Linings Playbook", de David O. Russell, şi "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin.

Cu şapte nominalizări la OSCAR, thrillerul "Argo" prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979. Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César.

În afară de premiul pentru cel mai bun film, "Argo" a mai fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.

"Argo" este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution. Filmul mai rulează în ţară în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex şi Movieplex, în Bucureşti, şi Cinema "Arta" din Târgu Mureş.

Cea de-a 85-a gală a premiilor OSCAR a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

  • CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR: Christoph Waltz ("Django Unchained")
  • CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR: Anne Hathaway ("Les Misérables")
  • CEL MAI BUN FILM STRĂIN: "Amour"
  • CEL MAI BUN CÂNTEC: "Skyfall", din "Skyfall" - muzica şi versurile de Adele Adkins şi Paul Epworth
  • Cel mai bun scenariu adaptat: "Argo" (Chris Terrio)
  • Cel mai bun scenariu original: "Django Unchained" (Quentin Tarantino)
  • Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Curfew" de Shawn Christensen
  • Cele mai bune costume: "Anna Karenina" (Jacqueline Durran)
  • Cel mai bun machiaj: "Les Misérables"
  • Cea mai bună imagine: "Life of Pi" (Claudio Miranda)
  • Cele mai bune efecte vizuale: "Life of Pi"
  • Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Inocente" de Sean Fine şi Andrea Nix Fine
  • Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Curfew" de Shawn Christensen
  • Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Brave" de Mark Andrews şi Brenda Chapman
  • Cel mai bun scurtmetraj animat: "Paperman" de John Kahrs
  • Cel mai bun lungmetraj documentar: "Searching for Sugar Man"
  • Cel mai bun mixaj de sunet: "Les Misérables"
  • Cel mai bun montaj de sunet: "Zero Dark Thirty" şi "Skyfall"
  • Cel mai bun montaj: "Argo" (William Goldenberg)
  • Cea mai bună regie artistică: "Lincoln" (Rick Carter şi Jim Erickson)
  • Cea mai bună coloană sonoră: "Life of Pi" (Mychael Danna)

UPDATE 06:50 Daniel Day-Lewis ("Lincoln" câştigă premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. Au mai fost nominalizaţi Hugh Jackman ("Les Misérables"), Denzel Washington ("Flight"), Bradley Cooper ("Silver Linings Playbook") şi Joaquin Phoenix ("The Master").

UPDATE 06:40 Regizorul Ang Lee obţine pentru pentru regie, pentru filmul "Life of Pi". La această categorie au mai fost nominalizaţi Steven Spielberg, pentru filmul "Lincoln", Michael Haneke, pentru "Amour", David O. Russell, pentru "Silver Linings Playbook" şi Benh Zeitlin, pentru "Beasts of the Southern Wild".

UPDATE 06:15 Oscar-ul pentru cel mai bun cântec a fost câştigat de "Skyfall", din "Skyfall" - muzica şi versurile de Adele Adkins şi Paul Epworth.

UPDATE 05:20 Cea mai bună actriţă în rol secundar a fot desemnată Anne Hathaway, pentru rolul din "Les Misérables".

UPDATE 04:50 Oscar-ul pentru cel mai bun film străin revine producţiei "Amour"

UPDATE 04:37 "Curfew" de Shawn Christensen obţine premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, iar "Inocente" de Sean Fine şi Andrea Nix Fine câştigă Oscar-ul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar.

UPDATE 04:20 Jacqueline Durran a câştigat OSCAR-ul pentru cele mai bune costume pentru filmul "Anna Karenina"

Premiul pentru cel mai bun machiaj i-a revenit echipei filmului "Les Misérables"

UPDATE 04:10 Premiul pentru cea mai bună imagine i-a revenit lui Claudio Miranda, pentru "Life of Pi"

Life of Pi" a câştigat şi premiul pentru cele mai bune efecte vizuale

UPDATE 04:00 Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj animat a fost câştigat de "Paperman" de John Kahrs

Producţia "Brave" de Mark Andrews şi Brenda Chapman a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie

UPDATE 03:50 Christoph Waltz ("Django Unchained") a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Au mai fost nominalizaţi Alan Arkin ("Argo"), Robert De Niro ("Silver Linings Playbook"), Philip Seymour Hoffman ("The Master") şiTommy Lee Jones ("Lincoln").

UPDATE 03:30 Ceremonia premiilor OSCAR a început

UPDATE 02:15 Vedetele au început să apară pe covorul roşu în faţa Dolby Theater, în Hollywood, unde, începând cu ora 03:30 (ora României) va avea loc cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar. Printre starurile care au apărut deja pe covorul roşu se numără Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, Jennifer Aniston şi Justin Theroux, George Clooney, Anne Hathaway, Bradley Cooper, Adele, Reese Witherspoon, Helen Hunt, Octavia Spencer, Jane Fonda.

Gala va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane.

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări - 12 - şi este urmat în acest top al producţiilor cu cele mai multe selecţii de filmele "Life of Pi", cu 11. Filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" au primit câte opt nominalizări, iar "Argo" - şapte nominalizări.

"Lincoln", care a părut multă vreme favoritul natural în cursa pentru Oscar, are de partea lui cele 12 nominalizări primite şi prestigiul asociat cu subiectul peliculei - abolirea sclaviei de către cel mai venerat dintre preşedinţii americani - şi cu regizorul său, Steven Spielberg, care însă nu a mai câştigat un premiu al Academiei americane din 1999, primit pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

Cu "doar" şapte nominalizări la Oscar, Ben Afleck şi thrillerul său "Argo", care prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, au câştigat însă toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA.

"Argo" abordează gala Oscarurilor de duminică seară dintr-o poziţie de forţă, în ciuda absenţei lui Ben Affleck la categoria" cel mai bun regizor", unde trofeul ar urma să revină în mod logic lui Steven Spielberg, cu condiţia să nu-i "sufle" preţioasa statuetă Ang Lee, cu filmul său "Life of Pi", sau Michael Haneke, cu al său tulburător "Amour".

La categoriile de interpretare, pentru care cursa pare în mod tradiţional decisă cu mai multe luni înainte, competiţia rămâne în acest an deschisă, cel puţin pentru două dintre ele.

Desigur, nimic nu pare că va putea să îl împiedice pe britanicul Daniel Day-Lewis să intre în istoria Oscarurilor câştigând o a treia statuetă la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea lui extraordinară din filmul "Lincoln". La rândul ei, Anne Hathaway ar urma să câştige în mod logic Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, graţie interpretării personajului Fantine din musicalul "Les Misérables".

Însă Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal ar putea fi câştigat atât de Jennifer Lawrence, o văduvă dependentă de sex în comedia "Silver Linings Playbook", cât şi de Jessica Chastain, o analistă CIA care îl urmăreşte pe Osama ben Laden în "Zero Dark Thirty" şi de franţuzoaica Emmanuelle Riva, care face un rol bulversant jucând o femeie bolnavă aflată la sfârşitul vieţii în filmul "Amour" şi care va împlini vârsta de 86 de ani chiar în ziua în care se vor acorda premiile Academiei americane.

Competiţia pentru Oscarul la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" este şi ea una deschisă. La această categorie au fost nominalizaţi Alan Arkin ("Argo"), Robert De Niro ("Silver Linings Playbook"), Philip Seymour Hoffman ("The Master"), Tommy Lee Jones ("Lincoln") şi Christoph Waltz ("Django Unchained").

Oscarul pentru cel mai bun film străin pare să fie deja promis lungmetrajului "Amour", regizat de austriacul Michael Haneke, care a făcut senzaţie cu cele cinci nominalizări primite şi care concurează pentru Austria.

Gala premiilor Oscar va beneficia de umorul caustic al prezentatorului său principal, actorul şi regizorul Seth MacFarlane, care a regizat filmul "Ted", o comedie cu un umor ireverenţios, în care unul dintre personaje este un urs din pluş, alcoolic şi fumător de marijuana.

Gala premiilor Oscar 2013, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, va fi animată de prestaţiile muzicale ce vor fi asigurate de cântăreţele britanice Adele şi Shirley Bassey şi de cele americane Norah Jones şi Barbra Streisand.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici