OSCAR 2013: Cea de-a 85-a gală a premiilor va avea loc pe 24 februarie

Cea de-a 85-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013, în fostul Kodak Theatre din Los Angeles, denumit în prezent Hollywood & Highland Center, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Academiei de film americane, instituţia care acordă aceste distincţii.

76 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Cea de-a 85-a gală a premiilor va avea loc pe 24 februarie

OSCAR 2013: Cea de-a 85-a gală a premiilor va avea loc pe 24 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nominalizările vor fi anunţate marţi, 15 ianuarie 2013, iar gala de decernare va fi transmisă la televiziune şi va avea loc duminică, 24 februarie", se afirmă în comunicatul emis de Academia de film americană.

Acest anunţ a pus astfel capăt speculaţiilor apărute în presa americană referitoare la data la care urma să aibă loc, anul viitor, ceremonia de decernare a celor mai prestigioase trofee din cinematografia americană.

Gala premiilor Oscar 2013 va fi transmisă la televiziune în peste 225 de ţări.

Sala de spectacole unde se va ţine ceremonia se numea până de curând Kodak Theatre, dar un tribunal din New York a autorizat, pe 15 februarie, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producătoare de peliculă de film - aflată în faliment - şi celebrul amfiteatru.

În acest an, lungmetrajul "The Artist", regizat de francezul Michel Hazanavicius, a fost recompensat cu cinci premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Jean Dujardin).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici