Video OZN, în spatele navetei Discovery (Video ProTv)

Un obiect neidentificat a plutit, vineri, în spaţiu, în spatele navetei americane Discovery, lucru remarcat de echipajul de astronauţi în timpul unei inspecţii de rutină, programată înaintea aterizării vehiculului, prevăzută pentru sâmbătă, în Florida.

178 afișări

În timpul inspecţiei, echipajul a mai remarcat şi o umflătură pe unul dintre eleroanele de stabilizare ale navetei, a precizat Agenţia spaţială americană (NASA).

"După un test de rutină la reactoarele de direcţie, echipajul a indicat că a reperat un obiect rectangular, cu dimensiuni de 30 pe 45 de centimetri, care se îndepărta de navetă, în zona din spate a aripii drepte", a indicat NASA, într-un comunicat.

"La puţin timp după, echipajul a remarcat ceea ce părea a fi o umflătură pe partea stângă a eleronului navetei. Experţii de la sol au examinat imaginile obiectului şi ale umflăturii, în timp ce echipajul a continuat să aranjeze lucrurile pentru aterizarea prevăzută pentru sâmbătă", a mai precizat NASA.

Imaginile difuzate pe posturile de televiziune arată un obiect alb şi strălucitor pe un fond de cer albastru. Pe site-ul NASA o fotografie a eleronului indică o suprafaţă accidentată.

Discovery va ateriza la Centrul spaţial Kennedy, din Florida, sâmbătă, la ora 15.15 GMT, dacă o vor permite condiţiile meteorologice.

Aterizarea pune capăt unei misiuni de 14 zile, pe parcursul căreia doi astronauţi din echipajul de pe Discovery au efectuat trei ieşiri în spaţiu.

Pe parcursul misiunii Discovery a fost ataşat la ISS modulul principal al laboratorului japonez Kibo. De asemenea, astronauţii au înlocuit un rezervor de azot destinat sistemului de presurizare al Staţiei şi au reparat toaletele defecte de pe ISS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici