(P) 7 sfaturi pentru sărbători fără stres. Cum să te bucuri mai mult de timpul liber şi să te organizezi eficient

Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai relaxantă perioadă din an, pentru unele persoane este exact opusul. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, unii dintre noi devenim din ce în ce mai stresaţi, anxioşi şi chiar depresivi.

2315 afișări
Imaginea articolului (P) 7 sfaturi pentru sărbători fără stres. Cum să te bucuri mai mult de timpul liber şi să te organizezi eficient

(P) 7 sfaturi pentru sărbători fără stres. Cum să te bucuri mai mult de timpul liber şi să te organizezi eficient

Motivele sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt: efortul financiar mare, dependenţa de cumpărături, teama de singurătate sau chiar singurătatea în sine.

În loc să ne bucurăm de cumpărături, ne trezim anxioşi şi stresaţi de mulţimi, de grija cumpărăturilor, de petrecerile care ne dau dietele peste cap.

Totuşi, specialiştii ne recomandă felurite moduri de relaxare, pentru a scăpa de griji, ca să ne menţinem sănătoşi şi energizaţi.

De la strategii de eliminare a stresului, la diferite tipuri de mâncare care ne oferă o stare de bine şi ne fac opimişti, iată top zece în privinţa recomandărilor specialiştilor pentru a simţi din plin bucuria sărbătorilor.

1. Bucură-te de soare şi de lumină
Bucură-te de orele de lumină şi de soare şi ieşi la o plimbare în aer liber. Soarele stimulează producţia de serotonină şi ajută la ameliorarea tulburărilor afective sezoniere. Specialiştii recomandă petrecerea timpului în aer liber sau lângă o fereastră în zilele luminoase. De asemenea, o alternativă este fototerapia, o metodă de tratament care utilizează acţiunea luminii asupra pielii.

2. Aromaterapie cu esenţă de citrice
Studiile asupra depresiei arată că parfumul anumitor citrice generează o stare de bine şi confort şi atenuează stresul. Pentru o stare de bine continuă, picură pe o batistă câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau portocală şi păstreaz-o în buzunar.

3. Presopunctură
Locul cărnos dintre degetul arătător şi cel mare este cunoscut ca hoku în medicina tradiţională chineză. Presează acest punct timp de 30 de secunde pentru a reduce stresul şi tensiunea în partea superioară a corpului. Aşa că, dacă te simţi copleşit de stresul de sărbători, apasă acel punct şi respiră adânc.

4. Fă mai puţine, bucură-te mai mult
Prioritizează-ţi activităţile din program, fie că e vorba de sport, ieşirea în oraş cu prietenii etc. şi nu încerca să te supraaglomerezi de sărbători. Ne dăm peste cap pentru a le face altora pe plac de sărbători: cumpărături, reţete, felicitări şi vizite. În locul acestor lucruri, ar trebui să avem grijă de noi înşine spunând ”nu” măcar din când în când.

5. Cumpără din timp cadourile, comandă unele online pentru a le procura uşor şi repede
Toată lumea face cumpărături de Crăciun, iar cadourile pentru cei dragi ne răpesc de obicei mult timp. Profită de existenţa internetului şi comandă astfel măcar o parte din cadouri pentru a salva timp şi a evita stresul şi nebunia din magazine.

Acum niciun cadou nu mai este imposibil de făcut. Orice dorinţă se poate îndeplini prin puterea internetului, fie că îi vrei pe cei dragi alături de tine sau tu vrei să fii acolo pentru oricine vrea să te urmărească sau să-ţi vorbească. De aceea, pachetele de Crăciun de la Vodafone vin cu Facebook nelimitat şi device-uri la preţuri speciale, prin care nicio dorinţă să nu rămână neîndeplinită în noul an.

6. Liber la consumul de alimente dulci şi sănătoase
În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc.) este indicat, întrucât acest gust aduce o stare de plăcere şi de relaxare.

7. Uită de perfecţiune
Nu mai fi obsedat să faci totul perfect. Nu se întâmplă nimic dacă nu îţi străluceşte casa de curăţenie sau dacă întârzii puţin cu unele pregătiri. Trebuie să-ţi canalizezi energia pe a te bucura de oamenii din viaţa ta. Elimină lucrurile neimportante pentru a te bucura la maximum de timpul liber de sărbători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici