P. Diddy, cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit Forbes. Vezi cine mai e în top - FOTO

Rapperul american P. Diddy a ocupat prima poziţie în topul celor mai bogaţi interpreţi de muzică rap/ hip-hop alcătuit anual de editorii revistei Forbes, averea sa fiind estimată la 475 de milioane de dolari, informează popeater.com.

209 afișări
Imaginea articolului P. Diddy, cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit Forbes. Vezi cine mai e în top - FOTO

P. Diddy, cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit Forbes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încasările colosale reuşite anul trecut de P. Diddy sunt atribuite acţiunilor pe care rapperul american le deţine la casa de discuri Bad Boy Worldwide Records, la casa de modă Sean John Clothing şi parteneriatului cu brandul de votcă Ciroc.

Jay-Z, o prezenţă constantă în fruntea clasamentului în ultimii patru ani, a avut venituri de 63 de milioane de dolari în 2010 şi a ocupat poziţia a doua în acest an, cu o avere estimată la 450 de milioane de dolari. Totodată, Jay-Z a ocupat împreună cu soţia sa Beyonce prima poziţie în topul celor mai bogate cupluri celebre.

Succesul financiar al rapperului Jay-Z se datorează investiţiilor inteligente făcute de muzician în mai multe companii din domeniul modei şi al industriei alimentare, dar şi al muzicii. Discurile sale şi casa lui de discuri Roc Nation au generat în 2010 venituri importante.

Pe locul al treilea s-a clasat rapperul şi producătorul muzical Dr. Dre, a cărui avere a fost estimată la 125 milioane de dolari.

Rapperul 50 Cent şi Bryan "Birdman" Williams, directorul casei de discuri Cash Money Records, ocupă la egalitate poziţiile patru-cinci, cu averi estimate la 100 de milioane de dolari fiecare.

Editorii revistei Forbes au precizat că au alcătuit această listă "prin evaluarea posesiunilor curente, ţinând cont de câştigurile trecute, citind documente financiare şi discutând cu o serie de analişti, avocaţi, manageri şi alte figuri importante din industria muzicală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici