Pandemia nu a fost un impediment pentru oamenii de ştiinţă. Au fost identificate peste 500 de specii noi în 2021

  • Şase noi dinozauri, un gândac indian numit după pisica Larry şi zeci de crustacee critice pentru ciclul de carbon al planetei s-au numărat printre cele 552 de specii noi identificate de oamenii de ştiinţă de la Muzeul de Istorie Naturală în acest an.
  • "Heroni infernali", gândaci metalici, creveţi minusculi - oamenii de ştiinţă au fost ocupaţi cu descrierea unor creaturi neobişnuite în ciuda restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19.
290 afișări
Imaginea articolului Pandemia nu a fost un impediment pentru oamenii de ştiinţă. Au fost identificate peste 500 de specii noi în 2021

Pandemia nu a fost un impediment pentru oamenii de ştiinţă. Au fost identificate peste 500 de specii noi în 2021

În 2021, cercetătorii au descris specii necunoscute până acum de-a lungul arborelui vieţii, de la dinozauri carnivori giganţi cunoscuţi sub numele de spinosauri - supranumiţi "vânătorul de maluri de râu" şi "heronul iadului" - până la cinci şerpi noi, printre care se numără şi şarpele lui Joseph, care a fost identificat cu ajutorul unei picturi vechi de 185 de ani.

Având restricţii în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale către siturile de teren, oamenii de ştiinţă de la muzeul cu sediul în Londra s-au concentrat pe descrierea colecţiilor existente şi a speciilor care au cutreierat Pământul cu milioane de ani în urmă, potrivit The Guardian.
 
„A fost un an fantastic pentru descrierea de noi dinozauri, în special din Marea Britanie", a declarat Dr. Susannah Maidment, cercetător principal în paleobiologie la muzeu, care a contribuit la descrierea unora dintre noile descoperiri. „Deşi ştim despre moştenirea dinozaurilor din Marea Britanie de peste 150 de ani, aplicarea de noi tehnici şi noi date din întreaga lume ne ajută să descoperim o diversitate ascunsă de dinozauri britanici”.
 
Mai mult de jumătate dintre noile specii identificate la muzeu în acest an au fost copepode, creaturi mici asemănătoare creveţilor care se găsesc în apă dulce şi sărată. Aceştia formează o mare parte din zooplanctonul cu care se hrănesc krilul, peştii şi alte nevertebrate, jucând un rol vital în ecologia planetei şi în ciclul carbonului.
 
Datorită abundenţei lor, copepodele se numără printre cele mai mari rezervoare de carbon din oceane. Oamenii de ştiinţă au descris 291 de specii în acest an, multe dintre ele provenind dintr-o colecţie creată de-a lungul a şase decenii de cercetătorii francezi Claude şi Françoise Monniot.
 
Copepodele nu sunt doar vieţuitoare libere, ci multe sunt parazite şi pot fi găsite trăind în aproape toate celelalte grupuri majore de animale", a declarat profesorul Geoff Boxshall, cercetător în cadrul departamentului de ştiinţe ale vieţii din cadrul muzeului.
 
Alte specii nou identificate au inclus 52 de viespi, 13 molii, şapte crabi, şase muşte şi cinci amfipode. Gândacii au figurat foarte mult, ca şi în 2020, cu 90 de specii noi descrise. Acestea au inclus o pereche de gândaci metalici mov şi verzi din India, un gândac monocromatic cu o pereche mare de fălci din Filipine şi un gândac iubitor de mlaştini numit în onoarea pisicii Larry, moţul de pe Downing Street.
 
Un nou greier de tufiş din sud-estul Asiei, cunoscut pentru cântecul său înainte ca animalul să fi fost văzut vreodată, a fost în cele din urmă stabilit ca fiind o specie găsită în Singapore - acum cunoscută sub numele de Mecopoda simonodoi - al cărei specimen se află în muzeu din 1984.
 
Au fost identificate cinci specii noi de plante din Africa de Est: cunoscute sub numele de "jewelweeds" sau "touch-me-nots", acestea produc de obicei flori delicate roz sau albe, cu excepţia câtorva specii care au trecut la flori roşii pentru a atrage păsările în locul fluturilor pentru polenizare.
 
Pe lângă plante, au fost identificate opt specii noi de alge, şase viermi paraziţi şi trei diatomee - alge unicelulare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici