Pandemia scade calitatea vieţii. Efectele lipsei de socializare, resimţite puternic de oameni

  • Efectele pandemiei scad calitatea vieţii cu 1,13 ani în SUA
  • Lipsa activităţii a provocat oamenilor nevoia de a mânca excesiv şi dependenţe
  • Cei mai vulnerabili în faţa efectelor psihice negative sunt oamenii singuri
  • Andreea s-a îngrăşat 8 kg în timpul carantinei
  • Nansi Lungu spune că cea mai bună variantă e reluarea activităţilor şi socializarea
1124 afișări
Imaginea articolului Pandemia scade calitatea vieţii. Efectele lipsei de socializare, resimţite puternic de oameni
Credeai că nu se putea mai rău? Află că încă descoperim efectele pe care SARS-COV-2 le va produce asupra vieţii noastre. Şi, cum probabil ţi-ai dat deja seama, majoriatatea sunt negative. De exemplu, pandemia reduce speranţa de viaţă cu mai bine de un an.
 
Un studiu realizat de Academia Naţională de Ştiinţe din Statele Unite arată care e impactul pe termen lung al pandemiei asupra sănătăţii tale mentale dar şi cum îţi va fi afectată viaţa socială. Te poţi confrunta cu depresii, stări de anxietate, dependenţă de alcool sau de droguri. Şi obezitatea e unul dintre efecte.
 
Andreea e antreprenor, iar restricţiile din pandemie i-au cam pus beţe în roate. A luat în greutate 8 kilograme iar anxietatea a pus stăpânire pe ea.
 
„Găseam confort în mâncare pentru că era singurul lucru pe care puteam să-l fac. Am început să devin foarte anxioasă, foarte nervoasă. Nu aveam nimic de făcut. Am renunţat la a mai face sport pentru că nu-mi găseam nici motivaţia acasă, nici cheful”, povesteşte ea.
 
Nansi Lungu, analist comportamental, spune că e bine să ai companie în această perioadă. Eşti mai puţin vulnerabil.
 
„Fără discuţii, oamenii singuri sunt în cel mai mare pericol. Mâncarea înseamnă un premiu rapid. Nu am satisfacţii, pun mana pe ceva dulce, mănânc, mă simt pe moment bine. Trebuie neapărat să faci în aşa fel încat să îndepărtezi alimentele care nu sunt bune din casă. Şi, acolo unde este necesar, să cerem ajutorul acolo unde simţim că nu mai depăşim de unii singuri perioada.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici