Papa Francisc nu judecă homosexualii, dar condamnă lobbyul gay

Papa Francisc a condamnat lobbyul gay de la Vatican dar a afirmat că nu el trebuie să îi "judece" pe homosexuali.

411 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc nu judecă homosexualii, dar condamnă lobbyul gay

Papa Francisc nu judecă homosexualii, dar condamnă lobbyul gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema nu este de a avea această tendinţă, ci de a face lobby. Aceasta este problema cea mai gravă, în opinia mea. Dacă o persoană este gay şi îl caută pe Domnul cu bunăvoinţă, cine sunt eu ca să judec?", a întrebat el.

Este pentru prima dată când Papa ţine o adevărată conferinţă de presă. Destins, glumeţ, dar prudent, el a răspuns la toate întrebările puse de aproximativ 15 dintre cei 70 de jurnalişti prezenţi la bord, fără să se eschiveze, uneori după pauze de gândire şi foarte stăpân pe sine.

Întrebat cu privire la afirmaţiile potrivit cărora ar fi ignorat relaţiile homosexuale întreţinute de către un prelat pe care l-a numit la Banca Vaticanului (IOR), Papa a răspuns: "am efectuat o scurtă investigaţie şi nu am găsit nimic asupra sa".

"Încă nu am văzut pe nimeni la Vatican pe a cărui carte de identitate să scrie gay. Se afirmă că există. Catehismul Bisericii Catolice spune foarte clar că nu trebuie marginalizate aceste persoane care trebuie să fie integrate în societate", afirmă Papa.

"Cu privire la lobbyul gay, nu am găsit nimic. Lobbyurile nu sunt bune", a spus el, citând drept exemplu lobbyurile politice sau francmasonice.

Vorbind mai pe larg despre sexualitate în cadrul Biserici, el a distins "delicte" ca "abuzurile asupra minorilor" şi "păcatele", mai ales "păcatele tinereţii".

"Laici, preoţi, surori au făcut păcate şi s-au convertit. Când Domnul iartă, uită tot", a subliniat Papa Francisc.

Întrebat cu privire la căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi avort, cărora Biserica li s-a opus cu fermitate, Papa a răspuns: "Ştiţi foarte bine poziţia Bisericii". Pentru singura dată, Papa a răspuns scurt şi sec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici