Patrick Stewart militează pentru sinuciderea asistată

Patrick Stewart, interpretul personajului Jean-Luc Picard din serialul "Star Trek", a vorbit despre decizia sa de a patrona o organizaţie care militează pentru legalizarea sinuciderii asistate în Marea Britanie.

73 afișări
Imaginea articolului Patrick Stewart militează pentru sinuciderea asistată

Patrick Stewart militează pentru sinuciderea asistată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Times, actorul britanic în vârstă de 70 de ani a spus că sinuciderea asistată "ar trebui să devină un drept", informează bbc.co.uk.

"Atunci când îmi va veni vremea, mi-ar plăcea să am posibilitatea de a alege felul în care voi muri", a declarat Patrick Stewart.

Interviul acordat de actorul britanic a avut loc la scurt timp după ce scriitorul Terry Pratchett a vorbit într-un documentar realizat de BBC despre sinuciderea asistată.

"Consider că oricărei persoane care suferă de o boală incurabilă ar trebui să i se permită să-şi aleagă ora la care va muri", a declarat scriitorul britanic în vârstă de 62 de ani, diagnosticat cu maladia Alzheimer în 2008.

Atât Patrick Stewart, cât şi Terry Pratchett patronează organizaţia Dignity in Dying, care militează pentru schimbarea legislaţiei britanice, solicitând legalizarea sinuciderii asistate pentru bolnavii adulţi suferind de o boală incurabilă într-un stadiu terminal.

În interviul pe care l-a acordat pentru Sunday Times, Patrick Stewart a spus că a luat decizia de a sprijini acest demers după o operaţie pe cord deschis pe care a suferit-o în urmă cu cinci ani.

Anul trecut, o anchetă publică pe tema sinuciderii asistate a fost lansată de o fundaţie finanţată de Terry Pratchett. Prezidată de fostul secretar al Justiţiei Lord Falconer, The Commission on Assisted Dying îşi va publica în decembrie concluziile la care a ajuns după această anchetă.

Devenit celebru graţie rolului căpitanului Jean-Luc Picard din serialul "Star Trek", actorul britanic Patrick Stewart a putut fi văzut în ultimii ani în toate filmele din franciza "X-Men".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici