”Patrulă de porci” în unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. La ce ajută aceştia

O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ţine gâştele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

4564 afișări
Imaginea articolului ”Patrulă de porci” în unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. La ce ajută aceştia

Sursa foto: Twitter

Echipa de 20 de porci recrutată de Aeroportul Schiphol din Amsterdam face parte dintr-o serie de măsuri utilizate pentru a reduce numărul de ciocniri ale avioanelor de păsări.

Terenul „păzit” de porci are mărimea a patru terenuri de fotbal, Aeroportul este situat sub nivelul mării, ceea ce face terenurile extrem de fertile, iar păsările caută hrană şi adăpost.

Anul trecut au fost înregistrate circa 150 de ciocniri ale avioanelor cu păsări, dar în ultimele săptămâni, de când porcii sunt folosiţi, nu au mai fost văzute păsări în zonă. Porcii ssunt ajutaţi în misiune de emiţătoare de sunete şi de lasere verzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici