Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii, vine, vineri, la Bucureşti, pentru un concert de club în care-şi va promova ultimul album, şi, aşa cum afirmă într-un interviu acordat MEDIAFAX, aşteaptă să vadă şi în România publicul minunat de care a avut mereu parte.

25 afișări
Imaginea articolului Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât (Imagine: paulgilbert.com)

Paul Gilbert este unul din cei patru chitarişti care au cântat mai mult de o singură dată în proiectul G3, alături de Joe Satriani şi Steve Vai, considerat o academie a chitarei rock. A început să cânte în urmă cu 23 de ani, într-o trupă de puşti ce au ajuns apoi în supergrupuri care aveau să scrie istoria muzicii rock. Este considerat unul dintre cei mai rapizi chitarişti din lume, fiind deseori pus de critici alături de Yngwie Malmsteen, a cărui influenţă asupra stilului său o recunoaşte deschis.

A înnebunit zeci de mii de oameni, pe stadioane mari ale lumii, alături de Mr. Big, dar a câştigat şi inimile celor mai cârcotaşi ascultători de rock, fanii progresivului, în proiecte solo sau alături de muzicieni de renume, de embleme ale genului.

Dragostea şi respectul pe care le poartă pionierilor rock-ului The Beatles, Led Zeppelin, The Who şi Rush l-au adus alături de bateristul trupei Dream Theater, Mike Portnoy, în patru proiecte distincte, cântând în cluburi sau săli piese celebre compuse de aceştia.

De câţiva ani, Gilbert a început o carieră solo şi scoate album după album, ajungând să aibă un stil propriu, inconfundabil pentru cunoscători.

În 17 octombrie, Paul Gilbert este aşteptat la Bucureşti, unde îşi va promova albumul "Silence Followed by a Deafening Roar". Aflat deja în turneu european, în cadrul căruia ajunge şi în clubul bucureştean Becker Brau Live Music Club, Gilbert a acordat un interviu telefonic agenţiei MEDIAFAX.

Reporter: Ce muzicieni vor urca pe scena de la Bucureşti alături de dumneavoastră?

Paul Gilbert: Îi voi avea lângă mine pe muzicienii cu care am înregistrat ultimul album. Este vorba despre Jeff Bowders, la tobe, la clape va fi soţia mea, Emi Gilbert, şi, pentru acest turneu, la bas va fi Craig Martini, un excelent basist, un fabulos instrumentist. Îl cunosc de când, în urmă cu ceva timp, am fost producătorul unei trupe în care cânta şi el. Nu a cântat în vreun supergrup, dar vă spun că este un muzician excelent. Tehnica lui instrumentală este impecabilă, cântă superb cu vocea, vă va plăcea cu siguranţă.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici