Paul McCartney a cerut NASA să oprească testele efectuate pe maimuţe

Muzicianul Paul McCartney, un cunoscut susţinător al drepturilor animalelor, s-a declarat "furios" pe savanţii americani din cadrul National Aeronautics and Space Administration (NASA) care efectuează experimente ştiinţifice pe maimuţe, informează contactmusic.com.

25 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney a cerut NASA să oprească testele efectuate pe maimuţe

Paul McCartney a cerut NASA să oprească testele efectuate pe maimuţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paul McCartney le-a cerut cu această ocazie directorilor agenţiei spaţiale americane să îşi retragă sprijinul financiar acordat programelor ştiinţifice care studiază efectele radiaţiei asupra maimuţelor-păianjen.

Muzicianul s-a declarat, totodată, convins de faptul că responsabilii NASA sunt capabili să găsească soluţii pentru a efectua astfel de teste fără să încalce drepturile şi demnitatea animalelor.

Într-o scrisoare adresată lui Charles Bolden, directorul NASA, Paul McCartney a scris: "Consider că NASA posedă suficiente resurse de inventivitate pentru a studia efectele călătoriilor în spaţiu asupra stării de sănătate fără a efectua experimente asupra animalelor. Ar fi teribil de dezamăgitor ca, în încercarea noastră de a explora noi frontiere şi de a afla tot mai multe despre fascinantul univers în care trăim, să începem să regresăm în ceea ce priveşte felul în care tratăm animalele cu care împărţim această planetă. Apelez la dumneavoastră pentru a anula aceste experimente".

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici