Paul McCartney dezvăluie semnificaţia ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

  • Paul McCartney a dezvăluit adevărata semnificaţie a versurilor "I said something wrong, now I long for yesterday" din piesa "Yesterday" a trupei Beatles.
  • Contrar credinţei, regretul exprimat în versuri nu se referă la o relaţie amoroasă pierdută, ci la o ceartă pe care a avut-o cu mama sa.
1026 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney dezvăluie semnificaţia ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

Paul McCartney dezvăluie semnificaţia ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

McCartney a explicat originea versurilor în podcastul său "A Life in Lyrics".

El a povestit cum s-a certat cu mama sa din cauza pronunţării unui cuvânt. Mama lui, de origine irlandeză, a pronunţat greşit "ask" ("cere") ca şi cum ar fi fost "arsk". McCartney a corectat-o, iar mama sa s-a simţit jenată.

"Eram în curte şi ea vorbea într-un mod elegant. Era de origine irlandeză şi era asistentă medicală, aşa că era deasupra nivelului de pronunţie de pe stradă", a spus cântăreţul, explicând că la un moment dat mama a spus ceva de genul "Paul, întreabă-l dacă se duce..." pronunţând greşit "ask".

„Arsk? E ask, mamă!" a răspuns Paul: "Doamne, aş fi vrut să nu fi spus asta".

Unii au crezut că melodia avea legătură cu o fostă iubită - la acea vreme, McCartney avea o relaţie care avea să dureze încă patru ani cu Jane Asher -, dar artistul a confirmat ceea ce se speculase într-una dintre biografiile despre mama sa.

Cântecul a fost scris când muzicianul avea 24 de ani, la zece ani după moartea mamei sale, şi este considerat unul dintre cele mai importante cântece pop din istoria muzicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici