"Pavarotti din Banat" a păzit oi, în tinereţe, a spălat vagoane în gară şi a fost maseur

Costel Busuioc, supranumit "Pavarotti din Banat", din localitatea Ghilad, judeţul Timiş, a păzit oi, în tinereţe, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil.

6 afișări
Imaginea articolului "Pavarotti din Banat" a păzit oi, în tinereţe, a spălat vagoane în gară şi a fost maseur

"Pavarotti din Banat" a păzit oi, în tinereţe, a spălat vagoane în gară şi a fost maseur

Costel Busuioc se pregăteşte pentru următoarea rundă a concursului de interpretare la care participă în Spania, "Hijos de Babel", după ce a câştigat detaşat a treia etapă, datorită voturilor fanilor.

Acasă, în satul Ghilad din Timiş, soţia şi copiii acestuia au emoţii mari şi se roagă ca viaţa lor să se schimbe. Femeia spune că nici prin gând nu i-a trecut că bărbatul ei va ajunge atât de departe. "Pavarotti din Banat" a mers la casting din postura omului simplu, care încearcă să clădească un viitor pentru cei dragi.

"A fost la un casting în Spania. Au fost patru mii şi ceva de persoane, din care au rămas zece persoane. El e unul dintre aceia. Sunt foarte mulţi români acolo, am primit multe telefoane de la ei şi au spus că totul e ok. Are şanse să meargă mai departe", a declarat soţia lui Costel, Daniela Busuioc.

"A învăţat şi s-a străduit să înveţe şi, dacă l-ar auzi lumea, chiar că ar spune că este Pavarotti", a declarat Tabita Busuioc, fetiţa în vârstă de nouă ani a lui Costel.

Toţi vecinii din Ghilad ştiau de vocea lui Costel Busuioc. "Nimeni nu îl ştie după nume … Pavarotti. Copiii lui Pavarotii, fetele lui Pavarotti, nevasta lui Pavarotti, Pavarotta îi spune şi ei", a afirmat una dintre vecine, Lenuţa Urzică.

"Are porecla de Pavarotti. O voce inegalabilă", a declarat un alt vecin, Daniel Lung.

"Pavarotti din Banat" a păzit, în tinereţe, oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Fascinaţi de vocea lui, prietenii l-au sfătuit să meargă la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea naţională spaniolă, la care a câştigat şi cea de-a treia etapă.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anunţat că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici