Pe primul loc în topuri: Un veteran de război i-a depăşit pe Ed Sheeran şi Justin Bieber cu o piesă simplă, dar emoţionantă. Unde se vor duce banii rezultaţi din vânzări | VIDEO

Un veteran britanic din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 90 de ani, a ajuns pe primul loc în topul muzical Amazon după ce a lansat o piesă despre Ziua Z. El i-a depăşit astfel pe Ed Sheeran şi pe Justin Bieber, artişti cunoscuţi la nivel mondial.

3438 afișări
Imaginea articolului Pe primul loc în topuri: Un veteran de război i-a depăşit pe Ed Sheeran şi Justin Bieber cu o piesă simplă, dar emoţionantă. Unde se vor duce banii rezultaţi din vânzări | VIDEO

Pe primul loc în topuri, deşi are 90 de ani: Un veteran de război i-a depăşit pe Ed Sheeran şi Justin Bieber cu o piesă simplă, dar emoţionantă. Unde se vor duce banii rezultaţi din vânzări | VIDEO

Veteranul, Jim Radford, cântă în piesa lui, ”The Shores of Normandy” (”Malurile Normandiei”), despre un bărbat care ”a ajuns la porţile iadului” şi ”a murit pe nisipul îmbibat cu sânge”. Cântecul a fost lansat în urmă cu o săptămână şi a ajuns înaintea hit-ului ”I Don’t Care”, interpretat de artiştii Ed Sheeran şi Justin Bieber, scrie Daily Mail.

Radford este cel mai tânăr veteran din cel de-al Doilea Război Mondial. El a fost inspirat să cânte despre Ziua Z de experienţele trăite pe 6 iunie 1994, în timpul bătăliei pentru Normandia (Franţa), dusă de Aliaţi contra naziştilor. Radford avea pe atunci doar 15 ani.

”Sunt încântat. Niciodată nu am visat că o să ajung pe primul loc în topuri”, a spus bătrânul, care îşi doreşte să vândă cât mai multe discuri, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru construirea unui monument dedicat celor 22.442 de britanici care au murit în Ziua Z.

”Vreau ca toţi să-ţi aducă aminte despre oamenii aceştia buni. Ei merită să fie onoraţi şi amintiţi. Îmi aduc aminte cum le zăceau corpurile în apa mării, după ce au fost împuşcaţi de nazişti. (...) Încă le pot vedea feţele”, a spus bătrânul, potrivit Daily Mail.

Ziua Z este un termen folosit în limbajul militar pentru a desemna operaţiunea de declanşare a unei ofensive armate, în Normandia, pe 6 iunie 1944. Normandia regiune aflată în nord-vestul Franţei, ocupată, până la momentul atacului, de nazişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici