Pelicula "Precious", în regia lui Lee Daniels, marele câştigător la Spirit Awards

Filmul independent "Precious: Based on the novel 'Push' by Sapphire" a obţinut, vineri seară, cinci premii la Gala Spirit Awards, care a avut loc la Los Angeles, printre care premiul pentru cel mai bun film şi premiul pentru cel mai bun regizor, acordat lui Lee Daniels.

17 afișări
Imaginea articolului Pelicula "Precious", în regia lui Lee Daniels, marele câştigător la Spirit Awards

Pelicula "Precious", în regia lui Lee Daniels, marele câştigător la Spirit Awards

"Precious" a câştigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun scenariu de debut, acordat lui Geoffrey Fletcher, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, obţinut de Gabourey Sidibe, dar şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, acordat lui Mo'Nique, una dintre marile favorite la premiile Oscar, care vor fi decernate duminică.

Clareece "Precious" Jones este o adolescentă analfabetă şi supraponderală în vârstă de 16 ani, care a crescut într-o zonă săracă din cartierul Harlem, abuzată fizic şi emoţional de mama sa, Mary (Mo'Nique), şi violată în repetate rânduri de tatăl său, cu care a rămas însărcinată de două ori. Mai mult, la un moment dat, află că este infectată cu virusul HIV. Fiind pe punctul de a da naştere celui de-al doilea copil şi fiind ameninţată cu exmatricularea din liceu, lui Precious i se oferă şansa de a intra într-un program educaţional alternativ. Astfel, adolescenta supusă până atunci la chinuri de neimaginat ajunge să cunoască iubirea şi respectul de sine.

Gala Spirit Awards a confirmat câţiva dintre favoriţii la Oscaruri, printre aceştia numărându-se Jeff Bridges, care a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea din pelicula "Crazy Heart", sau Woody Harrelson, distins cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul unui soldat american, care trăieşte cu văduva unui soldat ucis în misiune, în "The Messenger".

Pe de altă parte, lungmetrajul "Crazy Heart", în regia lui Scott Cooper, care spune povestea unui cântăreţ de muzică country, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film de debut. Totodată, pelicula "500 Days of Summer", în regia lui Marc Webb, după un scenariu de Scott Neustadter şi Michael H. Weber, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu.

În ceea ce priveşte premiile speciale, trofeul John Cassavetes a revenit comediei "Humpday", în regia lui Lynn Shelton, în timp ce premiul Robert Altman a revenit echipei filmului "A Serious Man", în regia lui Ethan şi Joel Coen.

Totodată, premiul producătorilor a fost adjudecat de Karen Chien, pentru pelicula "Santa Mesa", în timp ce trofeul "Someone to watch" i-a revenit lui Kyle Patrick Alvarez, pentru filmul "Easier with Practice". Bill şi Turner Ross, regizorii documentarului "45365," au primit premiul Chaz & Roger Ebert "Truer Than Fiction".

În cadrul Galei, drama "An Education", în regia lui Lone Scherfig, cu Carey Mulligan şi Peter Sarsgaard, a primit premiul pentru cel mai bun film străin.

Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio la Hollywood - potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici