Pelicula „Urma", debutul în regia de lungmetraj al lui Dorian Boguţă, va avea premiera mondială în Belgia

„Urma", debutul în regia de lungmetraj al actorului Dorian Boguţă, are premiera mondială luni seară, la Festivalul Internaţional de Film Francofon (FIFF) de la Namur, Belgia, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

859 afișări
Imaginea articolului Pelicula „Urma", debutul în regia de lungmetraj al lui Dorian Boguţă, va avea premiera mondială în Belgia

„Urma", debutul în regia de lungmetraj al lui Dorian Boguţă, în premieră mondială la Namur

Pe covorul roşu, la proiecţia de gală, vor fi prezenţi Dorian Boguţă, alături de actorii Mădălina Ghenea, Marin Grigore, Irina Rădulescu şi producătoarea Oana Giurgiu.

„Urma/ Legacy/ La trace" a fost selecţionat în competiţia dedicată autorilor aflaţi la primul lungmetraj, la cea de-a 34-a ediţie a unui festival cu tradiţie. FIFF Namur are loc între 27 septembrie şi 4 octombrie, iar preşedintele juriului este renumitul cineast francez André Téchiné.

Anton (Marin Grigore), un pianist celebru, este dat dispărut. Poliţistul (Teodor Corban) care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne. În distribuţie intră actorii Teodor Corban, Marin Grigore şi Irina Rădulescu, alături de Dragoş Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa.

Remarcată de presa internaţională în „La Grande Bellezza" al lui Paolo Sorrentino, Mădălina Ghenea se află la primul ei rol într-un film românesc. Vedeta are un rol central, al unei femei care se dovedeşte personaj cheie în ancheta poliţiei. Marin Grigore ("Sieranevada") este actor la Teatrul de Artă din Bucureşti, iar Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu, poate fi văzută pe scena Teatrului Mic din Capitală.

„Cu mai mulţi ani în urmă, în viaţa unei persoane foarte apropiate mie s-a întâmplat o dramă, i-a fost răpit copilul şi nu l-a văzut timp de şase ani. Acel moment a schimbat în totalitate percepţia ei faţă de realitate. Eu am încercat să o ajut, dar mai mult decât să-i fiu aproape nu aveam ce să fac, iar într-un final am ajuns să înţeleg nişte lucruri. În altă ordine de idei, nimeni nu vine pe pământul ăsta fără un rost anume, cred eu, absolut toţi au o menire sau, cu alte cuvinte, lasă o urmă după ei", explică regizorul Dorian Boguţă.

„Filmul «Urma» e despre cineva care caută cu disperare să lase ceva în urma sa, doar că ajunge să se joace de-a dumnezeu şi acest lucru duce la consecinţe catastrofale. Dacă e să fiu foarte concis, Urma e despre iubirea perfectă, cea mai profundă şi adevărată care poate exista între doi oameni. Dar dincolo de toată filosofia asta, filmul este un thriller, un policier cu multe răsturnări de situaţie şi în care ies la suprafaţă toate gândurile de mai sus", adaugă Boguţă.

„Urma" este produs de Hai Hui Entertainment, în coproducţie cu Mandragora, Actoriedefilm şi Point Film. Scenariul este semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălăşoiu ("Sieranevada"), iar montajul îi aparţine lui Tudor Popescu.

Cunoscut ca actor pentru roluri în filme precum "Caravana cinematografică", "Francesca", "Love Building" şi "Două lozuri", Dorian Boguţă are, ca regizor, un portofoliu de scurtmetraje multipremiate. A început cu "10" (2009), proiectat inclusiv la Namur şi TIFF, a continuat cu "De azi înainte" (2012), nominalizat la premiile Gopo, "Piano" (2013), "Kazimir" (2014), "Vera" (2015) şi "Duminică", acesta din urmă răsplătit cu menţiunea specială în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2018.

Filmul va fi distribuit în cinematografe de Transilvania Film, în primăvara anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici