Penelope Cruz, Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Penelope Cruz a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din "Vicky Cristina Barcelona", la cea de-a 81-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.

97 afișări
Imaginea articolului Penelope Cruz, Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Penelope Cruz, Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Penelope Cruz, în vârstă de 34 de ani, a fost nominalizată pentru rolul unei artiste foarte pasionale din comedia "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen. Aceasta a fost a doua nominalizare la premiile Oscar pentru Penelope Cruz. Star în Spania natală, unde a jucat de multe ori sub bagheta lui Pedro Almodovar şi a lui Bigas Luna, ea a rămas adeseori cantonată la Hollywood în roluri de frumoasă "latina", spre deosebire de performanţele sale intense din filmele spaniole.

La această categorie au mai concurat Marisa Tomei ("The Wrestler"), Taraji P. Henson ("Strania poveste a lui Benjamin Button"), Viola Davis ("Doubt") şi Amy Adams ("Doubt").

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit Tildei Swinton, pentru rolul din filmul "Michael Clayton".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici