Penitenciarul Vaslui: Zidurile închisorii, pictate de deţinuţi şi artişti. Artă stradală după gratii - GALERIE FOTO

Proiectul "O pată de culoare", activitate care a reuşit să ducă arta dincolo de limitele convenţionalului, a fost finalizat pe 7 august la Penitenciarul Vaslui. 34 de artişti din întreaga ţară, studenţi ai facultăţilor de arte, reprezentanţi ai unor instituţii, voluntari, dar şi 30 de deţinuţi au

1223 afișări
Imaginea articolului Penitenciarul Vaslui: Zidurile închisorii, pictate de deţinuţi şi artişti. Artă stradală după gratii - GALERIE FOTO

Penitenciarul Vaslui: Zidurile închisorii, pictate de deţinuţi şi artişti. Artă stradală după gratii - GALERIE FOTO (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Mediafax Foto)

Pe 7 august 2016, la Penitenciarul Vaslui a fost finalizat proiectul "O pată de culoare", activitate care a reuşit să ducă arta dincolo de limitele convenţionalului.

34 de artişti din întreaga ţară, studenţi ai facultăţilor de arte, reprezentanţi ai unor instituţii, voluntari, dar şi 30 de deţinuţi au insuflat personalitate unui spaţiu obişnuit, reuşind să transforme, în doar o săptămână, mediul carceral intr-un loc mai deschis si mai prietenos. Împreună, au pictat aproximativ 1068 metri pătraţi din pereţii unităţii de detenţie, curţile de plimbare, porţile de acces, un record în ceea ce priveşte suprafaţa pictată în cadrul unui singur proiect.

Timp de şapte zile, aceştia şi-au demonstrat talentul şi imaginaţia, reuşind, astfel, să proiecteze imaginea potrivită, menită să îi determine pe privitori să-şi schimbe, instantaneu, starea de spirit şi să devină pozitivi, optimişti, mai deschişi, mai luminoşi. Lucrările au fost apreciate şi de peste 120 vizitatori, persoane civile de toate vârstele, care şi-au exprimat gândurile, trăirile, emoţiile de moment într-un registru special constituit pentru acest eveniment.

Artiştii şi deţinuţii au pictat aproximativ 1000 metri pătraţi din pereţii Penitenciarului Vaslui, curţile de plimbare şi porţile de acces. Tehnicile folosite au fost: artă murală, artă stradală (street art) şi graffiti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici