Personajul Peter Parker, ucis în cel mai recent număr al revistei Spider-Man

Peter Parker, personajul care se ascunde sub costumul Omului-Păianjen, a fost ucis în cel mai recent număr - cel de-al 700-lea - al revistei de benzi desenate The Amazing Spider-Man, care a fost lansat miercuri în Statele Unite.

707 afișări
Imaginea articolului Personajul Peter Parker, ucis în cel mai recent număr al revistei Spider-Man

Personajul Peter Parker, ucis în cel mai recent număr al revistei Spider-Man

Personajul Peter Parker a apărut pentru prima dată în 1962 sub forma unui adolescent care urma să înţeleagă de-a lungul deceniilor care au urmat că o putere foarte mare implică o responsabilitate la fel de mare. El era Spider-Man. Compania Marvel a decis să scoată din scenă acest personaj, iar în cel mai recent număr al revistei The Amazing Spider-Man, tânărul Parker, devenit între timp fotograf, pierde o bătălie crucială împotriva Doctorului Octopus, inamicul lui declarat încă din 1963, anul în care acest personaj fictiv a apărut pentru prima dată, în cel de-al treilea număr al revistei, , informează lefigaro.fr.

Totuşi, moartea lui Peter Parker nu înseamnă sfârşitul seriei "Spider-Man". Atunci când personajul Doctor Octopus îşi dă ultima suflare, spiritul său se refugiază în trupul neînsufleţit al Omului-Păianjen. Influenţat de costumul impregnat de personalitatea lui Peter Parker, doctorul va depăşi reuşitele lui Peter şi va deveni un justiţiar chiar mai bun decât a fost tânărul fotograf.

După părerea lui Dan Slott, scenaristul care a inventat aventurile lui Spider-Man prezentate în ultimele 100 de numere ale revistei, super-eroul creat de Stan Lee şi de desenatorul Steve Ditko în 1962 va urma o direcţie radical diferită: "Va fi Moriary în mintea lui Sherlock, Prinţul John din mintea lui Robin Hood. Un personaj foarte malefic în corpul unuia dintre cei mai mari eroi şi care va încerca să facă bine", a declarat Dan Slott pentru The Hollywood Reporter.

Spider-Man nu este singurul super-erou care moare în revistele de benzi desenate.

În 1990, Superman dispărea, fiind reînviat ulterior printr-un miracol al ştiinţei.

La rândul lui, Bruce Wayne, alias Batman, a dispărut din circulaţie vreme de mai mulţi ani, după ce personajul Bane i-a fracturat coloana vertebrală, însă a revenit apoi în actualitate, mai viu şi mai plin de zel ca niciodată.

În ceea ce priveşte producţiile cinematografice, Peter Parker este încă în viaţă. Acest personaj va fi interpretat de actorul Andrew Garfield pentru următoarele două continuări ale filmului "The Amazing Spider-Man", ce vor fi regizate de Marc Webb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici