Peste 160 de înscrişi la selecţia naţională Eurovision

Un număr de 169 de artişti s-au înscris anul acesta la selecţia naţională pentru Eurovision Song Contest 2009, informează TVR, organizator al evenimentului.

13 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de înscrişi la selecţia naţională Eurovision

Peste 160 de înscrişi la selecţia naţională Eurovision

TVR precizează că este posibil să sosească şi alte plicuri în zilele care urmează, având în vedere faptul că 22 decembrie (data poştei) a fost ultima zi de expediere.

Toate plicurile primite vor fi deschise în data de 6 ianuarie 2009, în prezezenţa unui notar, iar cele care întrunesc toate condiţiile regulamentului vor fi supuse jurizării, în data de 8 ianuarie 2009. Un juriu de specialitate (format din compozitori, interpreţi, muzicologi, producători radio şi TV) va selecta în data respectivă cele 24 de piese care vor intra în semifinale.

Semifinalele Eurovision sunt programate în 27 şi 29 ianuarie, iar marea finală va avea loc în 31 ianuarie.

Artistul care va fi ales va reprezenta România la concursul Eurovision 2009, care va avea loc la Moscova, între 9 şi 16 mai.

Concursul Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky. Costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă, care au participat în concurs cu piesa "Pe o margine de lume", clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigătorul competiţiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici