Peste 180.000 de spectatori, în primele trei zile ale Festivalului de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a prezentat publicului, în primele trei zile, aproape 50 de evenimente culturale, în fiecare zi peste 60.000 de spectatori fiind prezenţi atât în sălile de spectacole, cât şi în cluburi sau în pieţele din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8 afișări

Potrivit organizatorilor, doar duminică seară peste 20.000 de persoane au participat la manifestările din Piaţa Mare a Sibiului, care au culminat cu un concert de o oră al trupei Zdop şi Zdup.

"În primele trei zile de festival - vineri, sâmbătă şi duminică- au fost prezentate publicului aproximativ 50 de evenimente culturale şi am avut o medie a spectatorilor estimată la 60.000 de persoane zilnic", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Tibu, purtătorul de cuvânt al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Potrivit sursei citate, programul festivalului a cuprins spectatole de teatru, de dans, de muzică, dar şi spectacole care îmbină mai multe arte, prezentând publicului efecte pirotehnice, acrobaţii, circ şi personaje uriaşe sau alegorice.

Pentru luni, în cea de-a patra zi de festival, organizatorii au pregătit publicului 32 de evenimente culturale, mare parte dintre acestea urmând să se desfăşoare în locuri neconvenţionale: supermarket-uri, incinta Facultăţii de Inginerie, cluburi şi cafenele din centrul oraşului, dar şi într-o hală industrială.

Sala teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va găzdui, de la ora 19.00, spectacolul "Tristeţile căpcăunilor", al unei companii din Belgia.

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş va găzdui, de asemenea, de la ora 21.00, spectacolul de dans "Perla" al unei companii din Israel, iar la sala Teatrului "Gong" din oraş va avea loc spectacolul "Metoda" al Teatrului Nottara din Bucureşti.

Totodată, pe bulevardul central din Sibiu va fi prezentat, de la ora 19.00, un spectacol de circ al unei companii din Marea Britanie, iar de la ora 20.00 va avea loc un concert al Fanfarei din Coşmeşti.

În plus, organizatorii au prezătit mai multe expoziţii de fotografie, conferinţe speciale şi ateliere de artă teatrală pentru doritori.

Cea de-a XVIII -a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) s-a deschis, vineri noapte, cu un concert al trupei Holograf şi cu un impresionant foc de artificii, zeci de mii de spectatori umplând centrul oraşului pentru a participa la manifestări.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară în perioada 27 mai - 5 iunie şi este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local al municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Institutului Cultural Român, al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, al Consiliului Judeţean Sibiu şi al UNITER.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici