Peste 30.000 de persoane la concertul trupei Down, în deschiderea show-ului AC/DC

Trupa americană Down, a lui Phil Anselmo (ex-Pantera) a concertat, duminică, timp de o oră, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în deschiderea show-ului pe care legendara formaţie AC/DC îl susţine la Bucureşti, la spectacol fiind prezente peste 30.000 de persoane.

111 afișări
Imaginea articolului Peste 30.000 de persoane la concertul trupei Down, în deschiderea show-ului AC/DC

Peste 30.000 de persoane la concertul trupei Down, în deschiderea show-ului AC/DC

Concertul Down a început în jurul orei 17.45. Trupa a încălzit publicul strâns în Piaţă timp de o oră. În deschiderea AC/DC, concertul formaţiei americane Down este urmat de cel al trupei româneşti Iris.

În spaţiul rezervat concertului, în Piaţa Constituţiei s-au adunat, până în prezent, peste 30.000 de oameni. Fanii AC/DC continuă să sosească în Piaţa, celebra trupă urmând să îşi înceapă spectacolul în jurul orei 21.00.

Trupa Down a fost înfiinţată în 1991, într-un oraş mult mai renumit pentru blues-jazz şi muzica neagră: New Orleans. Plictist de pauzele luate între turneele cu Pantera, Phil Anselmo şi-a alăturat patru buni prieteni pentru a forma o trupă care rezistă şi astăzi la cel mai înalt nivel. Astfel, alături de "cowboy-ul iadului" veneau din Corrosion of Conformity, Pepper Keenan (chitară), din EyeHateGod, Jimmy Bower (tobe) şi din Crowbar, Kirk Windstein (chitară) şi Todd Strange (bass). După câţiva ani, acesta din urmă a fost înlocuit de Rex Brown, prietenul lui Anselmo, din Pantera.

După patru ani de cântat în cluburi mici şi de tatonări pe piaţa metalică a anilor '90, în 1995, Down a scos primul disc - "Nola" -, care s-a vândut foarte bine, fiind răsplatit cu un loc 55 în Top Billboard 200, dar şi cu Disc de Platină pentru vânzări. Criticul David Reamer spunea la vrema respectivă că acest album nu trebuie să lipsească din nicio colecţie de muzică a fanilor heavy-metal.

"Nola" a fost promovat într-un turneu de 13 show-uri, după care, total surprinzător, trupa s-a destrămat, fiecare membru întorcându-se la propriile trupe. Pauza a durat până în 2002, când a apărut controversatul "Down II: A Bustle in Your Hedgerow", un album născut în 28 de zile de consum masiv de droguri şi băutură. Criticii nu au primit bine acest album, în schimb fanii au dus trupa cu 11 locuri mai sus în acelaşi Top Billboard 200. Răsplata s-a concretizat în participarea trupei la celebrul turneu Ozzfest din 2002.

Ca şi în cazul primului album, trupa nu a rezistat nici după acest turneu şi a luat o pauză pentru a duce mai departe celelalte proiecte în care erau angrenaţi membrii ei. Au urmat şocurile suferite de cei din Pantera, prin plecarea lui Anselmo din trupă şi moartea lui Dimebag Darell.

Astfel, la întoarcerea celor cinci în studio pentru realizarea unui al treilea album (în 2007), nimeni nu s-a mirat că temele alese de Phil Anselmo au fost moartea lui Dimebag, cura de dezintoxicare suferită de vocal sau destrămarea trupei Pantera. Titlul albumului este "Down III: Over the Under". Vânzările au fost susţinute printr-un turneu alături de Heaven and Hell si Megadeth, dar şi printr-un turneu propriu în toamna lui 2007.

Începând cu 2008 au curs zvonurile despre apariţia celui de-al patrulea material de studio, alimentate în diferite interviuri de fiecare din membrii trupei. Un an mai târziu au apărut în diferite festivaluri, dar au fost marcaţi de cele două operaţii de pancreatită suferite de basistul Rex Brown. Apoi a fost făcut anunţul că începând din octombrie vor intra în studio pentru înregistrarea noului album.

În martie 2010 era programată apariţia unui film dedicat trupei, intitulat sugestiv "Diary of a Mad Band". Din cauza unor probleme de post-producţie acesta a trebuit însă să îşi amâne apariţia pentru o altă dată. La numai o lună distanţă, Down primesc în New Orleans premiul de cea mai bună trupa heavy-metal în cadrul galei Big Easy Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici