Peste 500 de turişti, aşteptaţi la Domeniul Schiabil Şureanu pentru Serbările Zăpezii

Peste 500 de turişti sunt aşteptaţi, în weekend, la Serbările Zăpezii de la Domeniul Schiabil Şureanu, în judeţul Alba, manifestările cuprinzând concursuri, coborâri ale schiorilor profesionişti cu torţe în mâini, foc de tabără şi artificii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

383 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de turişti, aşteptaţi la Domeniul Schiabil Şureanu pentru Serbările Zăpezii

Peste 500 de turişti, aşteptaţi la Domeniul Schiabil Şureanu pentru Serbările Zăpezii (Imagine: Ghita Porumb/ Foto Mediafax)

Cea de-a cincea ediţie a Serbărilor Zăpezii de la Domeniul Schiabil Şureanu a început vineri, cu foc de tabără şi petrecere în aer liber, iar sâmbătă sunt programate concursuri de schi, snowboard şi snowmobile, cei mai buni urmând să fie premiaţi.

Organizatorii promit de dimineaţa până seara show-uri muzicale pe pârtie cu DJ Paul, jocuri, foc de tabără, iar la finalul serii, foc de artificii.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente va fi sâmbătă, când va avea loc coborârea schiorilor profesionişti cu torţe în mâini, la lăsarea întunericului, sărbătoarea urmând să se încheie duminică după-amiaza.

În Munţii Şureanu, unde altitudinea maximă este 2.010 metri, au fost amenajate opt pârtii, care au o lungime de unsprezece kilometri, şase dintre acestea fiind deschise în prezent şi dotate cu instalaţii pe cablu, teleschi şi telescaun.

Stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste 50 de centimetri grosime, iar cel din afara pârtiilor, circa 150 de cm. Întrucât a nins din abundenţă în ultimele zile, zăpada este încă proaspătă, afânată, uşor de abordat pe schiuri sau snowboard.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri, care poate fi parcursă în circa două ore.

O altă staţiune de schi în judeţul Alba este Arieşeni, în Munţii Apuseni, unde sezonul continuă după ninsorile din ultimele zile, care au crescut considerabil stratul de zăpadă pe pârtii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici