Peste 70 de staruri au înregistrat un cover al piesei "We Are The World" pentru victimele din Haiti

Peste 70 de staruri, cântăreţi şi actori, printre care s-au numărat Barbra Streisand, Carlos Santana, Kanye West, Lil Wayne şi Miley Cyrus, au înregistrat, luni, un cover al piesei "We Are The World", pentru a strânge fonduri destinate victimelor cutremurului din Haiti.

1152 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de staruri au înregistrat un cover al piesei "We Are The World" pentru victimele din Haiti

Peste 70 de staruri au înregistrat un cover al piesei "We Are The World" pentru victimele din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Niciunul dintre cântăreţii care au înregistrat piesa originală, în urmă cu 25 de ani, în favoarea victimelor foametei din Africa, nu au participat la înregistrarea noii versiuni a piesei, care a avut loc în acelaşi studio din Hollywood, din nou sub supravegherea producătorului Quincy Jones şi a cântăreţului Lionel Richie.

În total, peste 70 de staruri şi-au împrumutat vocile pentru acest cover şi cu toţii s-au declarat fericiţi să participe la acest proiect.

"În calitate de celebrităţi, suntem fanii celorlalţi, cu toţii dăm şi căutăm autografe pe aici şi facem schimb de numere de telefon", a declarat Natalie Cole.

Barbra Streisand, Celine Dion şi Tony Bennett au avut cei mai mulţi admiratori printre starurile reunite în studioul hollywoodian. În schimb, tânărul actor canadian Justin Bieber, în vârstă de 15 ani, i-a mărturisit noului său prieten, starul R&B Akon, că şi-ar dori să obţină numărul de telefon al solistei trupei Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger.

Barbra Streisand, celebră pentru perfecţionismul dovedit în studiouri, a înregistrat mai multe copii ale liniei melodice interpretate în piesa originală de Diana Ross. Cântăreaţa de jazz Patti Austin a ajutat-o pe Barbra Streisand cu câteva sfaturi.

Carlos Santana, un maestru al chitarei, a făcut parte din corul care a cântat refrenul piesei "We Are The World", deşi el nu este neapărat un solist. Doi membri ai trupei Beach Boys - Brian Wilson şi Al Jardine - au participat şi ei la înregistrări.

Tenorul Josh Groban a descris aceast eveniment drept "un haos plin de inspiraţie".

"E minunat să vezi atât de mulţi artişti legendari cântând împreună. Fiecare dintre noi şi-a lăsat orgoliul la uşă", referindu-se la cererea adresată în 1985 de Quincy Jones tuturor artiştilor invitaţi.

"Să mă aflu ca într-un sandviş, între Barbra Streisand şi Weezy (rapperul Lil Wayne), a fost o experienţă creativă pentru mine, pe care nu cred că voi mai avea plăcerea să o repet în această viaţă", a adăugat Groban.

La rândul lui, Lil Wayne a declarat că mama sa i-a cerut să îi aducă o fotografie cu autograful cântăreţei Gladys Knight.

Lil Wayne a făcut parte din "galeria grea" a starurilor hip-hop invitate la această înregistrare, alături de Snoop Dogg, Drake, LL Cool J şi Will.i.am de la Black Eyed Peas.

"Hip-hop-ul este rock'n'roll-ul multor oameni de pe glob, în această perioadă", a declarat Quincy Jones, încercând să explice absenţa echivalentelor moderne a cântăreţilor Bruce Springsteen, Bob Dylan şi Paul Simon, prezenţi la înregistrările din 1985.

Lil Wayne a declarat cu această ocazie că el nu se consideră un cântăreţ şi a crezut că organizatorii au glumit când l-au rugat să cânte versurile interpretate în piesa originală de Bob Dylan. Întrebat dacă s-a descurcat mai bine decât acesta, Lil Wayne a declarat: "La dracu', nu!".

Starurile country şi artiştii latino au fost cel mai puţin reprezentaţi la acest eveniment. Organizatorii au recunoscut că au fost refuzaţi de o serie de artişti care au invocat diverse motive, însă cei mai mulţi dintre câştigătorii galei Grammy, de duminică, au fost absenţi, printre aceştia numărându-se Beyonce şi Jay-Z, care au plecat deja la New York, şi Taylor Swift, care a luat avionul spre Australia, imediat după gala Grammy.

Noua versiune a piesei "We Are The World" va fi prezentată în premieră mondială pe 12 februarie, în timpul unui program special al postului NBC care va transmite Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver (Canada).

Atât piesa audio cât şi videoclipul ei, realizat de Paul Haggis, laureat cu Oscar pentru filmul "Crash", vor fi puse în vânzare în magazinele tradiţionale şi în cele online.

Toate încasările obţinute în urma acestei iniţiative vor fi administrate de o fundaţie nou înfiinţată care se va implica în mod direct în ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. Pe 12 ianuarie, un puternic cutremur de pământ a făcut peste 200.000 de victime şi a devastat acest stat din Caraibe, distrugând peste 225.000 de case şi 25.000 de clădiri comerciale.

Cântecul "We Are The World" a fost compus de Michael Jackson în colaborare cu Lionel Richie, care au beneficiat de ajutorul producătorului muzical Quincy Jones. Piesa a fost înregistrată de o serie de artişti de seamă din Statele Unite ale Americii, reuniţi sub numele "USA for Africa". Această acţiune a avut ca scop principal strângerea de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia. Piesa "We Are The World" a ajuns pe primul loc atât în Billboard Hot 100, cât şi în Hot R&B / Hip-Hop, a primit trei premii Grammy în 1986 şi a fost vândută în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. Proiectul "We Are The World" (album, videoclip, single) a reuşit să obţină peste 50 de milioane de dolari în favoarea cauzei pentru care a fost conceput.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici