Peste o sută de străini sărbătoresc Halloween la Castelul lui Dracula

Peste o sută de turişti americani şi sârbi îşi vor petrece noaptea de Halloween la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, alături de un grup din Bucureşti, hotelul din Munţii Bârgăului fiind rezervat deja în proporţie de 90 la sută.

1018 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de străini sărbătoresc Halloween la Castelul lui Dracula

Peste o sută de străini sărbătoresc Halloween la Castelul lui Dracula (Imagine: Aurora Gheorghe/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Hotelului Castel Dracula, la petrecerea de Halloween sunt aşteptaţi 70 de turişti din Serbia, 40 din Statele Unite ale Americii şi mai mulţi turişti din Capitală, hotelul fiind rezervat în proporţie de 90 la sută.

"Avem 136 de locuri, iar acestea sunt rezervate în proporţe de 90 la sută. Cei mai mulţi turişti sunt din Serbia - 70, mai sunt 40 de americani şi restul bucureşteni. Cu toţii vor să-şi petreacă Halloween-ul aici, la castel", a declarat, marţi, un reprezentant al Hotelului Castel Dracula.

Turiştii americani şi sârbi sunt fani ai romanului "Dracula", scris de Bram Stoker. Ei vin an de an de Halloween în Munţii Bârgăului pentru a reface drumul parcurs de Jonathan Harker, eroul romanului "Dracula".

De fiecare dată, gazdele le pun la dispoziţie turiştilor întregul hotel în care ei se distrează organizând concursuri de escaladat ziduri, participă la un foc de tabără şi îşi prepară singuri frigărui în aşteptarea întâlnirii cu Contele Dracula, de la miezul nopţii. Acesta nu întârzie niciodată să apară, el ieşind din cavoul de la subsolul hotelului şi îngrozindu-i pe toţi cei care se află prin apropiere.

Hotelul Castel Dracula a fost inaugurat în 1983 în stilul unei case medievale şi se află la hotarele dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Este amplasat la altitudinea de 1.116 metri, în imediata apropiere a DN 17.

Sărbătoarea de Halloween va începe în seara zilei de 31 octombrie şi se va încheia a doua zi dimineaţa.

"Halloween" vine de la "All Hallows Eve" şi înseamnă "Ziua tuturor spiritelor" sau "Ziua tuturor sfinţilor", o zi din calendarul catolic dedicată sfinţilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici