Piese ale trupei Led Zeppelin, niciodată lansate, descoperite de Robert Plant

Mai multe melodii originale înregistrate de trupa Led Zeppelin, dar care nu au fost niciodată lansate, au fost descoperite de Robert Plant, care intenţionează să le remasterizeze şi să le includă pe un album care va ajunge în magazine în 2014.

169 afișări
Imaginea articolului Piese ale trupei Led Zeppelin, niciodată lansate, descoperite de Robert Plant

Robert Plant (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Robert Plant a descoperit aceste înregistrări în timp ce asculta o serie de casete demo ale trupei Led Zeppelin, pe care le neglijase multă vreme. Celebrul rocker britanic a declarat pentru BBC 6 Music că această iniţiativă va fi posibilă doar dacă John Paul Jones, fostul său coleg de trupă, va fi de acord cu lansarea noului disc, informează theguardian.com.

Înregistrările ar putea fi incluse într-un catalog special care va include mai multe discuri remasterizate ale trupei Led Zeppelin şi care va fi lansat anul viitor.

Robert Plant spune că a ascultat acele casete alături de Jimmy Page, dar proiectul depinde de acceptul lui John Paul Jones, întrucât el este acela care asigură partitura vocală de pe acele casete demo.

John Paul Jones este celebru în rândul fanilor trupei britanice nu doar pentru talentul pe care îl manifestă cântând la mai multe instrumente, ci şi pentru faptul că asigură uneori partitura vocală în cadrul proiectelor solo ale sale.

La începutul acestei veri, John Paul Jones a spus că deşi Robert Plant a lăsat să se înţeleagă în presă că trupa Led Zeppelin se va reuni în 2014, anul viitor va pentru el "un an plin de operă".

John Paul Jones, în vârstă de 67 de ani, pregăteşte în această perioadă o adaptare a piesei " Spöksonaten", scrisă de August Strindberg în 1908. "Opera nu seamănă cu nimic altceva", a spus muzicianul britanic.

Membrii supravieţuitori ai formaţiei Led Zeppelin, care s-a destrămat în 1980, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici