Pink Martini concertează la Sala Palatului, cu casa închisă

Orchestra Pink Martini concertează sâmbătă, la Sala Palatului, cu casa închisă, după ce biletele din categoriile de 100 şi 130 de lei s-au epuizat săptămâna trecută, iar ultimele bilete de 60 şi 85 de lei au fost vândute vineri.

4 afișări
Imaginea articolului Pink Martini concertează la Sala Palatului, cu casa închisă

Pink Martini concertează la Sala Palatului, cu casa închisă

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a noului album Pink Martini, "Hey Eugene!".

Spectacolul de la Bucureşti va începe la ora 20.30, pe parcursul său urmând să fie prezentate hituri precum "Sympathique" ("Je Ne Veux Pas Travailler"), "Amado Mio", "Donde Estas Yolanda", precum şi "Una Notte A Napoli", "Clementine", "Dansez-vous", dar şi piese de pe noul album al trupei.

Grupul Pink Martini a fost invitat de Asociaţia Ovidiu Rom să participe la cea de-a treia ediţie a Balului de Caritate de Halloween, care va avea loc în seara de 27 octombrie, la Palatul Parlamentului. Potrivit organizatorilor evenimentului, membrii Pink Martini s-au declarat foarte încântaţi de invitaţie şi au mărturisit că o vor onora cu mare plăcere. După spectacolul pe care îl vor susţine, membrii orchestrei nu vor concerta la bal, ci vor participa în calitate de invitaţi.

Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, cei 12 membri ai orchestrei Pink Martini din Portland, Oregon, şi-au etalat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.

Pianistul Thomas M. Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian – au reprezentat începutul colaborării celor doi.

Prima piesă a formaţiei, "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler"), a devenit repede un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia.

"Hey Eugene!", cea mai recentă apariţie discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul globului, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale lumii pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale. Albumul conţine 12 piese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici