Pink Martini revine la Bucureşti

Trupa Pink Martini concertează, pe 17 iulie, la Bucureşti, în cadrul festivalului Ciuc Summer Fest, care are loc în perioada 16 - 18 iulie, informează organizatorii, Emagic.

114 afișări
Imaginea articolului Pink Martini revine la Bucureşti

Pink Martini revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ciuc Summer Fest se desfăşoară pe Stadionul "Iolanda Balaş-Soter" din Capitală, în perioada 16 - 18 iulie.

Pink Martini se alătură altor două nume confirmate în cadrul festivalului, Faithless şi Gary Moore.

Trupa a mai concertat în Capitală în 2007, în cadrul turneului de promovare a albumului "Hey Eugene!", show-ul fiind sold out, dar şi în 2009, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!".

Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, cei 11 membri ai orchestrei Pink Martini, din Portland, Oregon, şi-au etalat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.

Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia.

"Sympathique (Je ne veux pas travailler)"

"Hey Eugene!", o altă apariţie discografică semnată Pink Martini, ofera ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale.

"Hey Eugene!"

"Splendor in the Grass" este cel de-al patrulea album de studio al formaţiei. Acesta cuprinde nouă cântece originale şi patru cover-uri (în engleză, napoletană, italiană, franceză şi spaniolă). "Splendor in the Grass" a fost înregistrat în oraşul natal al trupei şi produs de pianistul Thomas Lauderdale împreună cu un vechi colaborator, Alex Marashian - unul dintre colegii lui Lauderdale şi al lui China Forbes. De asemenea, albumul conţine colaborări cu patru invitaţi speciali: legendara Chavela Vargas, în vârstă de 90 de ani, Emilio Delgado şi Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici