Pizza coaptă cu lemne provenite de la sicrie furate

Parchetul din Neapole, în sudul Italiei, a deschis o anchetă în urma suspiciunilor potrivit cărora proprietarii de pizzerii din acest oraş folosesc lemn provenind de la sicrie furate pentru a coace pizza, relatează luni cotidianul Il Giornale.

192 afișări
Imaginea articolului Pizza coaptă cu lemne provenite de la sicrie furate

Pizza coaptă cu lemne provenite de la sicrie furate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suspiciuni concrete planează asupra unuia dintre ultimele simboluri din Neapole, pizza, potrivit cărora aceasta ar putea fi coaptă cu lemn provenind de la sicrie. Nu numai pizza, ci şi pâinea ar putea fi coaptă cu astfel de lemne", scrie cotidianul care aparţine familiei premierului Silvio Berlusconi.

Parchetul din Neapole a deschis o anchetă privind furtul de sicrie, iar carabinierii "bănuiesc că sicriele sunt dezintegrate şi adăugate amestecului folosit pentru înclăzirea cuptoarelor", a adăugat Il Giornale, precizând că pizzeriile mici, care sunt cu miile în Neapole, sunt vizate cu predilecţie de aceste controale.

Cotidianul denunţă profanarea zilnică a cimitirelor din Neapole, "unde fiecare poate face ce vrea fără să aibă vreo problemă".

"O bandă ar putea să vândă aceste sicrie proprietarilor fără scrupule de cuptoare şi pizzerii, care vor să facă economie de lemne", conchide cotidianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici