Planul odios al unui cuplu pentru a pune mâna pe averea unui bătrân cu probleme psihice. Femeia, „creierul” operaţiunii

Un cuplu din Marea Britanie l-a ucis pe properietarul imobilului în care locuia împreună cu acesta şi i-au falsificat testamentul pentru a-i moşteni averea, relatează Daily Mail.

2524 afișări
Imaginea articolului Planul odios al unui cuplu pentru a pune mâna pe averea unui bătrân cu probleme psihice. Femeia, „creierul” operaţiunii

Sursa FOTO: Profimedia Images

Wayne Rickard, în vârstă de 64 de ani şi soţia sa, Lynda, în vârstă de 61 de ani, au fost implicaţi în uciderea prin înfometare a proprietarului casei în care locuiau împreună cu acesta, relatează Daily Mail

Cuplul l-a înfometat până la moarte pe James Sootheran, în vârstă de 59 de ani, deţinătorul casei în care trăiau pentru a-i moşteni averea.

Cadavrul bărbatului a fost descoperit în 2014 de către un medic care venise să-i verifice starea de sănătate, la reşedinţa sa din South Newington, Oxfordshire.

Proprietarul suferea de probleme mintale grave şi deţinea o fermă în South Newington. Atât bărbatul cât şi mama sa, care avea demenţă şi murise în 2012 la 92 de ani, îşi puseseră încrederea în Lynda pentru a-i îngriji.

Cei doi soţi au profitat de starea continuă de degradare a proprietarului, l-au izolat şi l-au privat de hrană şi apă, accelerându-i sfârşitul. 

Soţia a falsificat atât testamentul proprietarului cât şi pe cel al mamei sale. Astfel femeii îi revenea o treime din averea lui Sootheran, evaluată la aproximativ 3,5 milioane de lire şi o jumătate din averea mamei acestuia care valora 1,5 milioane de lire sterline. 

Lynda Rickard a pledat vinovată pentru patru infracţiuni de fraudă, două acuzaţii de fals, două acuzaţii de conspiraţie şi posesie de obiecte în scopul falsificării.

Femeia a recunoscut că a folosit deja până la 167.000 de lire din bani moşteniţi ilicit şi până la 133.000 de lire din banii cuveniţi soţului, în urma aceleiaşi infracţiuni de falsificare.

Lynda Rickard este acuzată de uciderea proprietarului James Sootheran, iar soţul ei e acuzat de complicitate la crimă.

Totuşi, cuplul neagă toate acuzaţiile aduse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici