Ponta face lista cărţilor favorite şi îl provoacă pe Băsescu: A citit ceva în afară de Levantul?

Premierul Victor Ponta a postat, vineri, pe Facebook, o listă a cărţilor care i-au plăcut în mod deosebit, provocându-l pe preşedintele Traian Băsescu la un gest similar şi cerându-i să precizeze dacă a citit în ultimii ani şi altceva în afară de "Levantul", romanul lui Mircea Cărtărescu.

1276 afișări
Imaginea articolului Ponta face lista cărţilor favorite şi îl provoacă pe Băsescu: A citit ceva în afară de Levantul?

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurdă!) de a nominaliza câteva cărţi pe care le consider foarte valoroase şi care mi-au plăcut foarte mult", scrie premierul într-o postare pe contul său de Facebook.

Victor Ponta a enumerat 12 titluri de carte şi 11 autori.

Tilurile enumerate sunt: Umberto Eco - Baudolino, Mika Waltari - Amanţii din Bizanţ, Mario Vargas Llosa - Peştele în apă şi Mătuşa Julia şi condeierul, James Clavell - Vârtejul, Frederic Beigbeder - Iartă-mă, ajută-mă!, John Darwin - After Tamerlane, Amin Maalouf - Stânca lui Tanios, Kissinger - Despre China, Marin Sorescu - Trei dinţi din faţă, Petru Dumitriu - Cronica de familie şi Petre Sălcudeanu - Biblioteca din Alexandria

La finalul postării sale, Ponta îl provoacă pe Traian Băsescu: "Îl provoc mai departe pe Traian Basescu - să ne spună dacă a mai citit şi altceva decât Levantul în ultimii ani!", mai scrie Ponta pe contul său de Facebook.

Recent, printre utilizatorii de Facebook a apărut un trend care constă în provocarea apropiaţilor să enumere cărţile favorite şi de a transmite mai departe provocarea. Pe de altă parte, romanul "Levantul" este una din cărţile care îi plac preşedintelui Băsescu, potrivit chiar afirmaţiilor şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici