Populaţia de broaşte din Europa şi Asia, în pericol. Exporturile Turciei ajung la 4 milioane de euro

  • Broaştele sunt consumate în număr mare de francezi şi americani ameninţând populaţia naturală din Europa şi Asia
  • În Turcia, populaţia de broaşte a scăzut cu 20%, exporturile fiind evaluate la 4 milioane de euro
  • România a interzis exportul şi vânarea de broaşte din cauza acestui pericol
627 afișări
Imaginea articolului Populaţia de broaşte din Europa şi Asia, în pericol. Exporturile Turciei ajung la 4 milioane de euro

Sursa: Pixabay

Vânarea şi culegerea de broaşte la scară mare este determinată de consumul crescut din Franţa şi USA.

Consumul de amfibieni determină, de asemenea, tulburarea habitatului, răspândirea bolilor şi introducerea de dăunători şi paraziţi exotici, spun oamenii de ştiinţă. În unele cazuri, broaştele exportate vii pot ajunge în magazinele de animale de companie şi pot deveni o specie invazivă.

„Este evident că recolta nesustenabilă dăunează populaţiilor de broaşte irevocabil în nicio parte a lumii”, a spus dr. Cicek. „Putem vedea acest lucru în Turcia, dar a avut loc şi în Franţa, iar acum are loc în SUA, Indonezia, etc. Este important să interzicem recoltarea sau să luăm alte măsuri de precauţie. ”

Cercetătorii au recomandat ca recoltarea broaştei sălbatice să fie interzisă în Turcia în timpul perioadei de împerechere şi ca vânătoarea şi exportul de broaşte care cântăresc sub 30 g să fie eradicate complet.

Comerţul cu broaşte în Turcia totalizează aproximativ 4 milioane de euro.

Cei mai mari exportatori mondiali rămân în prezent China şi Indonezia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici