Povestea lui Sergiu, împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare 40 de km la maternitate în Iaşi: “Cu banii de taxi, trebuie să le iau mâncare copiilor”

Bărbatul filmat joi călare pe cal în Iaşi, în drum spre maternitatea unde năştea soţia lui a făcut ocolul reţelelor de socializare. Sergiu a povestit presei locale că nu avea bani de taxi şi că nu a fost lăsat să meargă cu tramvaiul din cauza epidemiei de coronavirus - de aceea a apelat la cal. Animalul este cel mai bun prieten al lui şi principala sursă de venit.

12101 afișări
Imaginea articolului Povestea lui Sergiu, împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare 40 de km la maternitate în Iaşi: “Cu banii de taxi, trebuie să le iau mâncare copiilor”

Povestea lui Sergiu, împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare la maternitate în Iaşi. Sursă foto: BZI/Youtube

 A mers până în Iaşi din Răducăneni, un sat aflat la 40 de km distanţă, călare pe cal. Tânărul a povestit pentru BZI că mai are 3 copii şi duce un trai modest aşa că nu şi-a permis să meargă cu taxiul.  Sergiu a relatat şi cum a fost oprit şi de 3 echipaje de poliţie, printre care unul de la locală care ar fi râs de el. 

Tânărul le-a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanţa Militară 3/2020, însă a primit un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale, în baza unei decizii a Consiliului Local.

“Am vrut să plec la nevastă-me la spital, dar mi-au spus că nu am voie să merg cu tramvaiul, din cauza Coronavirusului. Apoi am vrut să iau bicicleta, dar nu mi-au dat voie să intru pe pod. Aşa că mi-am luat calul şi m-am dus.”

“M-a oprit poliţia pe stradă, dar nu mi-au dat nicio amendă. Le-am spus că sunt necăjit.

“Cu banii de taxi, trebuie să le iau mâncare copiilor”

“Ca să vă spun sincer, nu câştig mai mult de 30 de lei pe zi. Şi am trei copii”

“Soţia a sunat la un vecin, pentru că eu nu am nici bani de telefon”

“Un vecin mi-a dat o mască, altul m-a ajutat să completez hârtia”

“Sunt foarte mândru. Am două fete, iar acum mi-a venit şi un băiat. Mie nu are cum să îmi fie greu. Sunt copiii mei şi trebuie să muncesc pentru ei.”

“Nu am nici ajutor social, nu am nimic. Am vrut să construiesc o cameră pentru noi, dar nu am reuşit.”

“Calul este cel mai bun prieten al meu. Cu el câştig banii. El ne ţine pe toţi. Bani fac din fier vechi. Când văd că nici el nu mai poate, mă întorc acasă. ”

“Am luat calul pe datorie, de la nişte prieteni. Tot cu el am adunat şi banii ca să îl plătesc.”

"Cei de la poliţia locală au încercat să facă mişto de mine. Sincer să fiu, nu mi-a plăcut de ei. Dar mi-am văzut de treaba mea. Ei şi-au făcut treaba, eu am plecat în treaba mea. Pe cal."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici