Pregătiri pentru Cupa Mondială: Imagini îngrijorătoare de la metroul din São Paulo, cu mai puţin de o lună înaintea CM - VIDEO

O grevă a şoferilor de autobuz din São Paulo a paralizat oraşul şi a tras un semnal serios de alarmă cu privire la capacitatea sistemului de transport în comun, care ar putea să nu facă faţă numărului mare de turişti de la Cupa Mondială. Această problemă se adaugă la o listă lungă de dificultăţi pe care le întâmpină organizatorii.

557 afișări
Imaginea articolului Pregătiri pentru Cupa Mondială: Imagini îngrijorătoare de la metroul din São Paulo, cu mai puţin de o lună înaintea CM - VIDEO

Pregătiri pentru Cupa Mondială: Imagini îngrijorătoare de la metroul din São Paulo, cu mai puţin de o lună înaintea CM - VIDEO (Imagine: Captură video)

Pe lângă dificultăţile puse de finalizarea stadioanelor, de depăşirea bugetelor şi de protestele de amploare din partea localnicilor, autorităţile din Brazilia se confruntă cu noi probleme. Cu mai puţin de o lună înainte de startul Campionatului Mondial, şoferii de autobuze şi controlorii din São Paulo au intrat în grevă, urmând modelul poliţiei federale, din cauza nemulţumirilor salariale.

Acţiunile de protest au paralizat metropola braziliană şi au cauzat ambuteiaje în tot oraşul. Călătorii au luat cu asalt staţiile de metrou, care nu au făcut faţă numărului mare de pasageri. Imaginile video filmate la staţia Pinheiros din São Paulo, prezentate de Business Insider, arată îngrijorător pentru organizatorii competiţiei care va atrage sute de mii de turişti.

Mai mult de 300.000 de călători au fost afectaţi de greva care a blocat transportul public de suprafaţă, cei mai mulţi dintre aceştia alegând să circule cu metroul. Imaginile arată un haos general, fiind evident că integritatea pasagerilor este pusă în pericol. O femeie pare să leşine, în timp ce mulţi dintre călători sunt împinşi în spaţiul dintre scările rulante. Filmările de la staţia de metrou din São Paulo sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât autorităţile aşteaptă în jur de 500.000 de suporteri din străinătate în oraşele care vor găzdui meciuri de la Cupa Mondială, iar cei mai mulţi dintre aceştia se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun.

São Paulo este cel mai mare oraş din Brazilia, din America de Sud şi din emisfera sudică şi, cu o populaţie de 11,3 milioane de locuitori (peste 20 de milioane dacă luăm în cosiderare zona metropolitană), se clasează între primele zece metropole din lume. Deşi este al doilea cel mai important sistem de metrou din America de Sud, Metropolitano de São Paulo, folosit de 3.5 milioane de călători în fiecare zi, are o lungime de doar 74.2 kilometri.

Prin comparaţie, metroul din Bucureşti se întinde pe 69.2 kilometri, cu doar cinci kilometri mai puţin, în condiţiile în care este utilizat de doar 500.000 de pasageri zilnic, iar oraşele care au o populaţie comparabilă cu numărul de locuitori din São Paulo beneficiază de o infrastructură mult mai bine pusă la punct. Transportul subteran din Shanghai, spre exemplu, se întinde pe 538 de kilometri, cel din Seul are 529 de kilometri, Beijingul dispune de 465 de kilometri de şine, iar Londra de 402 kilometri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici