Pregătiri pentru o economie globală dominată de China: BBC îi învaţă pe copii să vorbească limba mandarină, cu ajutorul unui personaj animat

Pentru a pregăti copiii într-o economie globală ce poate fi dominată de China, postul BBC a hotărât să-i înveţe pe aceştia limba mandarină, prin intermediul unui personaj animat pe nume Wei.

201 afișări
Imaginea articolului Pregătiri pentru o economie globală dominată de China: BBC îi învaţă pe copii să vorbească limba mandarină, cu ajutorul unui personaj animat

Pregătiri pentru o economie globală dominată de China: BBC îi învaţă pe copii să vorbească limba mandarină, cu ajutorul unui personaj animat (Imagine: BBC)

Wei are misiunea să-i înveţe pe copii vocabularul de bază, cum ar fi cuvintele "bună", "mulţumesc", numele culorilor sau să numere până la zece, informează Daily Mail.

Producătorii emisiunii promit să lărgească orizonturile culturale ale copiilor şi să-i facă pe aceştia să înţeleagă mai bine lumea din jurul lor.

Alte limbi incluse în emisiune sunt poloneza, urdu, punjabi, somaleza şi galeza. Postul are de mai mult timp acelaşi tip de exerciţiu pentru limbile franceză şi spaniolă.

Banca de Investiţii Goldman Sachs a prezis de mai mult timp că economia Statelor Unite ale Americii va fi detronată de pe primul loc de cea a Chinei până în 1927.

Luna trecută, ministrul de externe Jeremy Browne a avertizat că Marea Britanie trebuie să se adapteze unei economii dominate de yuan.

De asemenea, mai multe şcoli britanice au introdus în programă limba Mandarină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici