Premieră în Toscana. A fost observat un şacal auriu

Un exemplar rar de şacal auriu a fost reperat în Toscana, în comuna Montemurlo (Prato).

722 afișări
Imaginea articolului Premieră în Toscana. A fost observat un şacal auriu

Premieră în Toscana. A fost observat un şacal auriu Foto: Lumeasatului

Informaţia a fost dezvăluită de operatorii Natural Oasis şi Fundaţia Parsec.

Şacalul auriu nu face parte din ecosistemul Apeninilor, conform unei note a municipalităţii din Montemurlo, dar este răspândit în Europa de Est şi în Asia, potrivit Agenţiei ANSA.

Din cauza schimbărilor climatice în curs de desfăşurare şi a transformării teritoriilor din ce în ce mai urbanizate, specia se deplasează treptat spre sudul Italiei.

„Ştiam de la grupurile de cercetare care urmăresc expansiunea acestei specii în Italia că, mai devreme sau mai târziu, şacalul va folosi Apeninii drept coridor pentru a se deplasa spre sud", explică Francesco Bacci, cercetător la Natural Oasis şi fotograf.

Şacalul auriu este un mamifer carnivor sălbatic, din familia canidelor, asemănător cu vulpea şi lupul, de culoare galben-aurie, spre roşcat. Se hrăneşte cu animale mici - păsări, şoareci sau alte rozătoare - şi hoituri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici